Δευτέρα 27 Αυγούστου 2018

Πέφτει η θερμοκρασία τις επόμενες μέρες στην Κύπρο

Το απόγευμα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά τοπικά θα είναι μερικώς συννεφιασμένος. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί μέτριοι και στα προσήνεμα παράλια ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Παροδικά στα νοτιοδυτικά θα πνέουν μέχρι πολύ ισχυροί, 6 μποφόρ.
Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη και στα προσήνεμα ταραγμένη.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος ενώ στα δυτικά και τα βόρεια θα είναι παροδικά μερικώς συννεφιασμένος. Στα ανατολικά δυνατό να σχηματιστεί τοπική αραιή ομίχλη και χαμηλή νέφωση, κυρίως γύρω στις αυγινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί ασθενείς, 3 μποφόρ, και στα δυτικά, τοπικά στα βόρεια και τα νότια μέτριοι, 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα παραμείνει λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη στα δυτικά και τοπικά στα βόρεια αλλά στα νότια θα καταστεί λίγο ταραγμένη και στα ανατολικά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 21 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 24 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 23 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 15 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Αύριο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος ωστόσο τις απογευματινές ώρες θα εμφανίζονται αυξημένες νεφώσεις, κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί ασθενείς, 3 μποφόρ, για να καταστούν αργότερα νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, και παροδικά στα νοτιοδυτικά μέχρι ισχυροί, 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι αρχικά μέχρι λίγο ταραγμένη για να καταστεί το απόγευμα στα νοτιοδυτικά τοπικά μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 34 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 30 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 31 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 27 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Την Τετάρτη και την Πέμπτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις, στα ορεινά και το εσωτερικό. Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος.
Η θερμοκρασία την Τετάρτη και την Πέμπτη δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή για να κυμανθεί λίγο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές. Την Παρασκευή η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο για να κυμανθεί κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές.