Σάββατο 25 Αυγούστου 2018

Ο Έλληνας που έδωσε ζωή σε τέσσερις κινέζους


Το όνομά του Σερίφ Κωνσταντίνος ελ Γκαζάρ. Στις 22 Αυγούστου, άφησε την
τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο Zhujiang στην Κίνα. Ο 37χρονος Έλληνο-αιγύπτιος (μητέρα Ελληνίδα, πατέρας Αιγύπτιος), έπεσε και χτύπησε στο μπάνιο, με συνέπεια να προκληθεί σοβαρή εγκεφαλική αιμορραγία. Ο θάνατος του νεαρού άντρα, όμως, έμελε να προσφέρει ζωή σε τέσσερις άλλους ανθρώπους. Η καρδιά, το συκώτι, και οι δύο νεφροί του Κωνσταντίνου δωρήθηκαν από τους συγγενείς του και έδωσαν ζωή σε τέσσερις κινέζους ασθενείς.

Πρόκειται για την πρώτη δωρεά πολλών οργάνων στην επαρχία Γκουανγκντόνγ και τη δέκατη συνολικά περίπτωση στη χώρα.


Το απόγευμα της 17ης Αυγούστου ήταν σε επαγγελματικό ταξίδι στο Jiangmen, όταν, ενώ έκανε ένα ντους, ξαφνικά έπεσε στο έδαφος. Μεταφέρθηκε εσπευσμένα από ένα φίλο του στο νοσοκομείο Zhujiang, όπου και μετά από λίγες ημέρες υπέκυψε από σοβαρή εγκεφαλική αιμορραγία. Η αδελφή του Σερίφ, μετά και από συγκατάθεση της μητέρας του, υπέγραψε να δοθούν για δωρεά τα όργανα του.

«Όλη η οικογένεια του Σερίφ, πιστεύουμε ότι αυτή η απόφαση είναι η σωστή. Είμαι σίγουρη ότι αν το ήξερε και ο ίδιος κατά τη διάρκεια της ζωής του, το ίδιο ακριβώς θα επέλεγε να πράξει. Αισθάνομαι πολύ χαρούμενη που και οι τέσσερις επεμβάσεις ήταν επιτυχείς και έτσι ένα μέρος της ζωής του αδελφού μου παραμένει ακόμα ζωντανό», δήλωσε χαρακτηριστικά.


Το πρώτο θέμα