Πέμπτη 23 Αυγούστου 2018

Κακόβουλα η μεγάλη φωτιά στον Πύργο Τηλλυρίας


Σε κακόβουλη ενέργεια οφείλεται η φωτιά που
εκδηλώθηκε στις 20:00 χτες βράδυ στον Πάνω Πύργο Τηλλυρίας στο τοπωνύμιο Άγιος Ανδρόνικος, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις του Τμήματος Δασών και της Αστυνομίας .

Σύμφωνα με τον Α’ Δασικό Λειτουργό του Τμήματος Δασών Ανδρέα Χρίστου η  φωτιά τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο στη 01:00 μετά τα μεσάνυχτα κατακαίγοντας περίπου 30 εκτάρια πυκνό πευκοδάσος, θάμνους  και άλλη άγρια βλάστηση που γειτνίαζαν του κρατικού δάσους.
Ο κ. Χρίστου είπε πως για την κατάσβεση της προσέτρεξαν δυνάμεις του Τμήματος Δασών από διάφορες περιοχές της Κύπρου  προσθέτοντας πως συνολικά εργάστηκαν 11 πυροσβεστικά οχήματα του Τμήματος Δασών, 100 άντρες του Τμήματος Δασών ,3 οχήματα της Πυροσβεστικής υπηρεσίας και 5 προωθητές γης.
Για την κατάσβεση της φωτιάς μάλιστα επιστρατεύθηκαν δυνάμεις πυρόσβεσης του Τμήματος Δασών από γειτονικούς δασικούς σταθμούς όπως του Κάμπου, της Γιαλιάς και του Σταυρού.
Η φωτιά μαίνονταν ανεξέλεγκτη και στις 20:15 περιορίστηκε σε ένα μόνο μέτωπο . Επιπρόσθετα ο Α’ Δασικός Λειτουργός του Τμήματος Δασών είπε  πως έγινε μερική εκκένωση ενός φυλακίου του στρατού για προληπτικούς λόγους ενώ σημείωσε το έργο της κατάσβεσης κατέστη αρκετά δύσκολο λόγω του δύσβατου της περιοχής .
Επεσήμανε μάλιστα πως όλο το βράδυ παρέμειναν και θα συνεχίσουν να παραμένουν δυνάμεις πυρόσβεσης στην περιοχή για τυχόν αναζωπυρώσεις .
Εξάλλου σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κοινοτάρχης Κάτω Πύργου Τηλλυρίας Νίκος Κλεάνθους που έσπευσε επίσης στην περιοχή ανέφερε πως η φωτιά μαίνονταν σε δύσβατη περιοχή γεγονός που καθιστούσε δύσκολη την πυρόσβεση της.
Ο κ. Κλεάνθους είπε πως το θετικό ήταν πως κοντά στην περιοχή δεν βρίσκονταν υποστατικά. 


 Sigmalive