Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018

Στους 3 βαθμούς θα πέσει η θερμοκρασία απόψε στα ορεινά της Κύπρου

Ασθενής χαμηλή πίεση παροδικά θα επηρεάσει την περιοχή. Σήμερα ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος με ενδεχόμενο να σημειωθούν μεμονωμένες βροχές, νωρίς το πρωί.
Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και τοπικά μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη και τοπικά ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 19 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 20 στα παράλια και γύρω στους 9 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε θα παρατηρούνται αυξημένες, κυρίως ψηλές, νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί ασθενείς και τοπικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί γενικά λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 8 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 12 στα παράλια και στους 3 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Το Σαββατοκυρίακο και τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα συννεφιασμένος, κυρίως από μέσες και ψηλές νεφώσεις, ενώ θα υπάρχουν και διαστήματα με κυρίως αίθριο καιρό. Ωστόσο την Δευτέρα νεφώσεις που θα αναπτυχθούν από το μεσημέρι και μετά ενδέχεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή, χωρίς να αποκλείεται και το ενδεχόμενο μεμονωμένης καταιγίδας. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά άνοδο μέχρι και τη Δευτέρα, για να κυμανθεί γύρω στις μέσες κλιματολογικές τιμές.
Πηγή: ΚΥΠΕ