Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2018

Οι διατροφικές ιστορίες της Αλεξίας


Οι διατροφικές ιστορίες της Αλεξίας:
Ένα παραμύθι που θα μυήσει τα παιδιά στην υγιεινή διατροφή.


Η προσπάθεια να μυήσεις τα παιδιά στην υγιεινή διατροφή είναι σίγουρα μια δύσκολη αποστολή, αφού τις πιο πολλές φορές δεν θέλουν ούτε να δοκιμάσουν το φαγητό, πριν αποφασίσουν να το απορρίψουν. Μια πολύ ενδιαφέρουσα προσέγγιση που σίγουρα, θα μετατρέψει τα παιδιά σε οπαδούς της υγιεινής διατροφής και ταυτόχρονα θα τα  παρασύρει σε μια συναρπαστική περιπέτεια, είναι το νέο της βιβλίο που εξέδωσε η Διαιτολόγος Αλεξία Ποταμίτου, με τίτλο: «Οι διατροφικές ιστορίες της Αλεξίας».

Πρόκειται για ένα πολύ ξεχωριστό παραμύθι που εξερευνά τον ξακουστό κόσμο της υγιεινής διατροφής και καλεί τα παιδιά να ακολουθήσουν τους ήρωες της ιστορίας και να ταυτιστούν μαζί τους. Μέσα από το παραμύθι τα παιδία γνωρίζουν τους μαχητές της υγιεινής διατροφής και αγωνίζονται μαζί τους, ώστε να βοηθήσουν τους κατοίκους της Ανθυγιεινής Πόλης να νιώσουν καλύτερα.

Το παραμύθι μας μεταφέρει σε ένα φανταστικό κόσμο όπου ο Αρχηγός Δυνατός, η γυναίκα του Υγεία και τα πέντε παιδιά τους, Γιαουρτένια, Φρουτένια, Λαχανάκιας, Πρωτεϊνούλης και Αμυλένια, αποφασίζουν να μυήσουν τους κατοίκους της Ανθυγιεινής Πόλης στα μυστικά της υγιεινής διατροφής.

Στόχος των ηρώων του παραμυθιού είναι να καταφέρουν να πείσουν τον Αρχηγό της Ανθυγιεινής Πόλης Λιπαρό, τη γυναίκα του κυρία Βαριέμαι και τα παιδιά τους Ζαχάρω και Σοκολατένιο, να βρουν τη χαμένη τους ενέργεια και να ξανακερδίσουν το πιο πολύτιμο αγαθό, την υγεία τους.

Μέσα από αυτή την έξυπνη ιστορία, η Διαιτολόγος Αλεξία Ποταμίτου αναλαμβάνει να ευαισθητοποιήσει τα παιδιά και να μεταδώσει σε μικρούς και μεγάλους αναγνώστες, ότι όλοι μπορούμε να κάνουμε τη μεγάλη αλλαγή στη ζωή μας, εύκολα, έξυπνα, με προγραμματισμό και θέληση, όπως ακριβώς οι μαχητές της Υγιεινής Διατροφής. 

Την εικονογράφηση του βιβλίου έκανε η Ιωάννα Φιλίππου - INTOTO Illustration Studio.