Σάββατο 11 Μαΐου 2019

Τον τσάκωσαν για εισαγωγή 25 κιλών κάνναβης στην Πάφο


Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου οδηγήθηκε σήμερα για έκδοση διατάγματος προσωποκράτησης του, 39χρονος, ο οποίος συνελήφθη σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση εισαγωγής ποσότητας κάνναβης, βάρους πέραν των 25 κιλών.
Το Δικαστήριο ενέκρινε το αίτημα της Αστυνομίας και εξέδωσε εναντίον του 39χρονου διάταγμα κράτησης για περίοδο έξι ημερών, για σκοπούς διερεύνησης της υπόθεσης.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η ποσότητα κάνναβης εισήχθηκε στην Κύπρο από 34χρονη, η οποία το βράδυ της 25ης Οκτωβρίου, 2018, αφίχθηκε στο αεροδρόμιο Πάφου από χώρα του εξωτερικού. Σε έλεγχο που έγινε στις αποσκευές της, από λειτουργούς του Τμήματος Τελωνείων, σε συνεργασία με μέλη της ΥΚΑΝ, εντοπίστηκαν 20 νάιλον συσκευασίες, που περιείχαν ποσότητα πράσινης ξηρής φυτικής ύλης κάνναβης, συνολικού βάρους 25 κιλών και 300 γραμμαρίων περίπου.
Η 34χρονη συνελήφθη από τα μέλη της Αστυνομίας και τέθηκε υπό κράτηση, ενώ η υπόθεση στη συνέχεια καταχωρήθηκε στο Κακουργιοδικείο Πάφου για εκδίκαση. Για την εκδίκαση της υπόθεσης η 34χρονη παραμένει υπό κράτηση.
Κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης προέκυψε μαρτυρία εναντίον του 39χρονου και εναντίον του εκδόθηκε από τις Αρχές της Δημοκρατίας Ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης. Βάσει του Ευρωπαϊκού εντάλματος, αυτός συνελήφθη στην Ελλάδα στις 19 Δεκεμβρίου, 2018. Μετά από Δικαστική διαδικασία αποφασίστηκε η έκδοση του στις Αρχές της Δημοκρατίας. Μέλη της Αστυνομίας μετέβησαν στην Ελλάδα, όπου τον παρέλαβαν χθες και τον συνόδευσαν στην Κύπρο, όπου συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση. Η ΥΚΑΝ (Επαρχιακό Κλιμάκιο Πάφου) συνεχίζει τις εξετάσεις.


kype