Κυριακή 12 Μαΐου 2019

Στους 30 βαθμούς η θερμοκρασία σήμερα στην Κύπρο

Χαλαρή βαροβαθμίδα επηρεάζει την περιοχή, ενώ σχετικά θερμή αέρια μάζα αναμένεται από τη ∆ευτέρα.

Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί ασθενείς, 3 μποφόρ, για να καταστούν σταδιακά θαλάσσιοι, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 30 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 27 στα νότια παράλια, γύρω στους 25 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 22 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, και στα βόρεια σταδιακά νότιοι, ασθενείς, μέχρι 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 14 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 15 στα παράλια και γύρω στους 11 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Τη ∆ευτέρα, την Τρίτη και την Τετάρτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ την Τετάρτη θα παρατηρούνται και παροδικά αυξημένες ψηλές νεφώσεις, κυρίως το απόγευμα.
 Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά αισθητή άνοδο μέχρι την Τετάρτη, ιδιαίτερα στο εσωτερικό και τα ορεινά, για να κυμανθεί πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές, κατά το τριήμερο.