Πέμπτη 9 Μαΐου 2019

Πλησιάζει η μέρα για το Cyprus Amateur Men’s Open


Στην Πάφο διεξάγεται το Cyprus Amateur Men’s Open. Σύμφωνα με ανακοίνωση της  Κυπριακής Ομοσπονδίας Γκολφ το φετινό Cyprus Amateur Men’s Open, θα διεξαχθεί στο  Secret Valley Resort μεταξύ Παρασκευής 17 Μαΐου και Κυριακής 19 Μαΐου.
 Ο συναρπαστικός και αμφίρροπος τα τελευταία χρόνια αγώνας, προσελκύει, προστίθεται στην ανακοίνωση, το ενδιαφέρον δεκάδων παικτών γκολφ τόσο από την Κύπρο όσο και από το εξωτερικό, δείγμα της αναβάθμισης του αθλήματος.  Τα τελευταία χρόνια λόγω και της σημαντικής προβολής που γίνεται τόσο από την Κυπριακή  Ομοσπονδία Γκολφ όσο και από το υφυπουργείο τουρισμού , στον αγώνα λαμβάνουν μέρος εκτός από τους Κύπριους και αρκετοί ξένοι που έρχονται στην Κύπρο ειδικά για τον αγώνα ή και κάποιοι που συνδυάζουν τον αγώνα με μερικές μέρες χαλάρωσης στο νησί. Στο τουρνουά λαμβάνουν μέρος, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ερασιτέχνες παίκτες του γκολφ από το εξωτερικό  αλλά και οι  καλύτεροι ερασιτέχνες παίκτες με έδρα την Κύπρο. 
Ο γραμματέας της Ομοσπονδίας Γκολφ κ.  Νίκος Ρωσσίδης δήλωσε ότι όλα είναι έτοιμα για τη διοργάνωση ευχαριστώντας ιδιαίτερα τους δεκάδες εθελοντές που εργάζονται για την επιτυχία του. Ευχαρίστησε επίσης ιδιαίτερα όλους όσους εργάσθηκαν για να είναι το γήπεδο έτοιμο για τον αγώνα αφού λόγο της φετινής πολυομβρίας υπήρξαν ορισμένα προβλήματα τόσο σε αυτό όσο και σε άλλα γήπεδα και εγκαταστάσεις. 
Σημειώνεται ότι και φέτος η ομοσπονδία αθλοθετεί το hole in one. Αν δηλαδή κάποιος αθλητής  καταφέρει με μια μόνη βολή η μπάλα να πάει στην τρύπα, θα εξασφαλίσει βραβείο , ταξιδιωτικά κουπόνια, αξίας 10 χιλιάδων ευρώ από την Κυπριακή Ομοσπονδία Γκολφ. Τον περσινό αγώνα κέρδισε ο Γιώργος Καλπακας ο οποίος ήταν ο πρώτος Κύπριος στην ιστορία του αθλήματος που κατάφερε κάτι τέτοιο. Ο Γιώργος Καλπακας επιστρέφει από τις ΗΠΑ για να υπερασπιστεί τον τίτλο του, κάτι που δεν θα είναι καθόλου εύκολη υπόθεση. Μια πλειάδα από αξιόλογους  αθλητές θα προσπαθήσουν να ανεβούν στο πρώτο σκαλοπάτι του βάθρου.   Κατά την τελευταία μέρα της διοργάνωσης θα γίνουν οι απονομές και το καθιερωμένο γεύμα