Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2020

Δέκα τα κρούσματα στην Κύπρο

Το Υπουργείο Υγείας ενημερώνει ότι, σύμφωνα με ενημέρωση που έλαβε σήμερα η Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης από συμβαλλόμενα εργαστήρια, από σύνολο 2,164 εργαστηριακών διαγνώσεων εντοπίστηκαν 10 νέα περιστατικά της νόσου COVID-19.

 
Αναλυτικά, τα θετικά στον ιό άτομα προέκυψαν ως εξής:

-Από 121 δείγματα που λήφθηκαν μέσω της διαδικασίας της ιχνηλάτησης των επαφών ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, εντοπίστηκαν 3 κρούσματα. Συγκεκριμένα το ένα άτομο αφορά επαφή από το οικογενειακό περιβάλλον κρούσματος που ανακοινώθηκε στις 18/9 από ιδιωτική πρωτοβουλία. Το δεύτερο άτομο είναι επαφή από το οικογενειακό περιβάλλον του κρούσματος που ανακοινώθηκε χθες. Το τρίτο άτομο είναι επαφή κρούσματος που ανακοινώθηκε στις 16/9 και έχει ταξιδιωτικό ιστορικό στην Αγγλία.

-Από 86 δείγματα που λήφθηκαν από τα Μικροβιολογικά Εργαστήρια των Γενικών Νοσοκομείων, εντοπίστηκαν 3 κρούσματα. Το ένα άτομο έχει ταξιδιωτικό ιστορικό από Αγγλία στις 9/9 και στις 11/9 ανέπτυξε συμπτώματα (μυαλγίες), το δεύτερο άτομο έκανε την εξέταση λόγω συμπτωμάτων και το τρίτο άτομο δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες προς το παρόν, διότι δεν ανταποκρίθηκε στις κλήσεις της Ομάδας Ιχνηλάτησης προς το παρόν.

-Από 1,326 δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο ελέγχου επιβατών και επαναπατρισθέντων, εντοπίστηκαν 2 κρούσματα. Συγκεκριμένα το ένα άτομο είναι ρωσικής καταγωγής που ζει στην Κύπρο και επέστρεψε από την Μόσχα στις 18/9. Δεν έχει συμπτώματα. Το δεύτερο άτομο είναι ινδικής καταγωγής και επέστρεψε από την Ινδία μέσω Γερμανίας στις 19/9. Επίσης δεν έχει συμπτώματα.

-Από 211 δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος παραπομπών από Προσωπικούς Ιατρούς και ελέγχου ειδικών ομάδων μέσω των Ιατρείων Δημόσιας Υγείας, εντοπίστηκαν 2 κρούσματα. Πρόκειται για άτομο που παραπέμφθηκε στο πλαίσιο προεγχειρητικού ελέγχου. Είναι επίσης στενή επαφή από το οικογενειακό περιβάλλον κρούσματος που ανακοινώθηκε χθες από το cluster που αριθμούσε εννέα άτομα. Το σημερινό κρούσμα είχε κάνει τη δειγματοληψία πριν ενημερωθεί ότι η επαφή του είναι θετική στον ιό. Για το δεύτερο άτομο δεν υπάρχουν πληροφορίες για την ώρα, διότι δεν ανταποκρίνεται στα τηλεφωνήματα της ομάδας ιχνηλάτησης.

Επιπλέον, διεκπεραιώθηκαν οι ακόλουθες εργαστηριακές εξετάσεις, χωρίς τον εντοπισμό κρούσματος:

  • Από δείγματα που λήφθηκαν μέσω ιδιωτικής πρωτοβουλίας, διεκπεραιώθηκαν 101 εργαστηριακές εξετάσεις, και
  • Από δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος ελέγχου μαθητών, εκπαιδευτικών και προσωπικού σχολικών μονάδων, ολοκληρώθηκαν 319 εργαστηριακές διαγνώσεις.

 Συνεπώς και με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 1,600.
 
Επιπρόσθετα, στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου εξακολουθούν να νοσηλεύονται έξι άτομα θετικά στον ιό SARS-CoV-2, εκ των οποίων το ένα στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας. Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας παραμένει εκτός αναπνευστήρα ένας ασθενής COVID-19.


http://www.reporter.com.cy/local-news/article/724898/alla-10-kroysmata-asthenis-den-antapokrinetai-stis-kliseis-tis-omadas-ichnilatisis


Δεν υπάρχουν σχόλια: