Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2020

"Τα κέντρα αναψυχής Πάφου βρίσκονται στο χείλος της καταστροφής"

 

Εδώ κι ένα μήνα ο κύκλος εργασιών στα κέντρα αναψυχής της Πάφου έχει μειωθεί σημαντικά με αποτέλεσμα να βρισκόμαστε στο χείλος της καταστροφής, δήλωσε προβληματισμένος ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΣΙΚΑΠ Δημήτρης Καλλής.

Οι Κύπριοι επισκέπτες, είπε, περιορίζονται πλέον μόνο στα Σαββατοκύριακα και κυρίως σε μονοήμερες επισκέψεις στην Πάφο κατά την Κυριακή, ενώ αλλοδαποί τουρίστες δεν υπάρχουν.

Όπως όλοι γνωρίζουμε η τουριστική βιομηχανία της Πάφου στηρίζεται στους τουρίστες οι οποίοι φέτος λόγω της πανδημίας είναι σχεδόν ανύπαρκτοι, ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Μπορεί ακόμη να λειτουργούν τα περισσότερα κέντρα αναψυχής στην Πάφο, σημείωσε, ωστόσο οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι, από τον ερχόμενο μήνα θα αρχίσουν να βάζουν λουκέτο λόγω χαμηλού κύκλου εργασιών αλλά και αβεβαιότητας που υπάρχει.   

Καλούμε την κυβέρνηση, τόνισε ο κ. Καλλής,  να στηρίξει ουσιαστικά τα κέντρα αναψυχής, ιδιαίτερα στις παραλιακές περιοχές, διότι η κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει είναι δραματική.

Επιβάλλεται, είπε, να γίνει επιτέλους ρύθμιση των ενοικίων, όπως και στην Ελλάδα, γιατί το πρόβλημα αυτό αποτελεί πλέον γάγγραινα για τους συναδέλφους μας.

Ο ΣΙΚΑΠ αλλά και η Παγκύπρια Ομοσπονδία μας – ΟΣΙΚΑ – είμαστε έτοιμοι να καθίσουμε σε διάλογο με τους αρμοδίους και να βρούμε λύσεις στο μεγάλο πρόβλημα επιβίωσης των κέντρων αναψυχής που έχει προκύψει, κατέληξε ο κ. Καλλής.    

Δεν υπάρχουν σχόλια: