Τετάρτη, 9 Σεπτεμβρίου 2020

Αυτή είναι η ποινή στη γυναίκα από τις ΗΠΑ που έσπασε την καραντίνα

Πρόστιμο ύψους 800 ευρώ επιβλήθηκε στη 47χρονη γυναίκα στη Λάρνακα, η οποία αφότου έφτασε στην Κύπρο από τις ΗΠΑ, έσπασε την καραντίνα και κυκλοφορούσε ανενόχλητη.

 
Η γυναίκα παρουσιάστηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας και αφού παραδέχθηκε ενοχή, της επιβλήθηκε το πρόστιμο, χρήματα τα οποία κατέβαλε άμεσα.
 
Η 47χρονη κρίθηκε ένοχη αφού παραβίασε τον Νόμου περί Λοιμοκαθάρσεως παραβιάζοντας τον σχετικό αυτοπεριορισμό. 
 
Το Δικαστήριο Λάρνακας στην επιμέτρηση της ποινής της δέχθηκε ως μετριαστικό παράγοντα το γεγονός ότι είναι υπήκοος άλλης χώρας και δεν γνώριζε καλά τα σχετικά διατάγματα του Υπουργείου Υγείας.

Και αυτό, γιατί όπως προέκυψε από τις έρευνες, όταν έφθασε στην Κύπρο ήταν αρνητική, όπως επίσης και στο επαναληπτικό τεστ. Ωστόσο, το διάταγμα προνοούσε πως θα έπρεπε να παραμείνει σε αυτοπεριορισμό για δεκατέσσερις μέρες, πράγμα το οποίο δεν έπραξε, ενώ στη συνέχεια βρέθηκε θετική, άγνωστο όμως ποιος της μετέδωσε τον ιό.

Υπενθυμίζεται πως από το cluster της εν λόγω γυναίκας, πάνω από 30 άτομα διαγνώστηκαν ως θετικοί, ενώ δεκάδες άλλα παρέμειναν σε αυτοπεριορισμό.


http://www.reporter.com.cy/police/article/720493/epiblithike-poini-sti-gnaika-apo-tis-ipa-poy-espase-tin-karantina-kai-kykloforoyse-anenochliti

Δεν υπάρχουν σχόλια: