Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2023

Το πούλησαν για 85 ευρώ

Πούλησαν το μπρούντζινο γλυπτό αξίας 10.000 ευρώ έναντι της τιμής των 85 ευρώ ως μέταλλο, σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της ΑΔΕ Πάφου και Υπεύθυνο του ΤΑΕ Πάφου Μιχάλη Νικολάου.
Ο κ. Νικολάου ανέφερε σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους πως σχετικά με την υπόθεση της κλοπής του μπρούντζινου αγαλματιδίου που διαπράχτηκε τα ξημερώματα στις 27.1.23 η αξία του οποίου ανέρχεται στις 10.000 ευρώ έχουν συλληφθεί τρία πρόσωπα ηλικίας 55, 37 και 24 ετών οι οποίοι τελούν υπό κράτηση με διάταγμα του Δικαστηρίου το οποίο ισχύει μέχρι την Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου.

Περαιτέρω είπε « καταζητούμε ακόμη δύο πρόσωπα μια γυναίκα ηλικίας 43 ετών και έναν άντρα 50 χρόνων και αναμένεται να συλληφθούν.
Όπως ανέφερε ο κ. Νικολάου το απόγευμα της Πέμπτης λήφθηκε πληροφορία ότι τεμάχια του αγαλματιδίου βρίσκονταν σε απόμερη περιοχή της Τρεμιθούσας με πυκνή βλάστηση . Άρχισαν οι έρευνες από το βράδυ της Πέμπτης συνεχίστηκαν κατά την διάρκεια της νύχτας και τελικά το πρωί γύρω στις 05:0Ο εντοπίστηκε το πρώτο τεμάχιο.
Συνεχίστηκαν σημείωσε, οι έρευνες και ακόμη συνεχίζονται.
Συγκεκριμένα ο κ Νικολάου ανέφερε πως έχουν εντοπιστεί τέσσερα τεμάχια του αγαλματιδίου και συνεχίζονται οι έρευνες για να εντοπιστούν και τα υπόλοιπα .
Η υπόθεση που διερευνούμε αφορά συνέχισε τα αδικήματα της συνωμοσίας για διάπραξη κακουργήματος, κλοπής κακόβουλης ζημιάς διότι έχει διαπιστωθεί ότι το αγαλματίδιο έχει καταστραφεί καθώς και το αδίκημα της κλεπταποδοχής.
Όπως ανέφερε ο Υπεύθυνος του ΤΑΕ Πάφου φαίνεται ότι τέσσερις απ’ αυτούς το είχαν πουλήσει στον 24χρονο κλεπταποδόχο έναντι της τιμής των 85 ευρώ που αφορά την αξία του ως μέταλλο και όχι ως γλυπτό.
Στην συνέχεια φαίνεται να παραλήφθηκε πίσω από τους υπόλοιπους και αναζητούνται και τα υπόλοιπα τεμάχια καθώς εντοπίστηκαν μόνο τέσσερα τεμάχια που είναι ένας μέρος του αγαλματιδίου , κατέληξε.


κυπε

Δεν υπάρχουν σχόλια: