Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2023

Πλάκωσε στο ξύλο τον δικηγόρο της

Μία παντρεμένη Αμερικανίδα που κατηγορείται ότι στραγγάλισε τον εραστή της κατά τη διάρκεια του σεξ, προτού τον αποκεφαλίσει και ασελγήσει στη σορό του, επιτέθηκε εχθές στον δικηγόρο της, με το στιγμιότυπο να καταγράφεται από τις κάμερες στο δικαστήριο του Γουισκόνσιν.

Η Taylor Schabusiness, 25 ετών, όρμηξε στον δικηγόρο της, Quinn Jolly, γύρω στις 8.48 το πρωί της Τρίτης, κατά τη διάρκεια ακροαματικής διαδικασίας με στόχο να προσδιοριστεί εάν διαθέτει την απαιτούμενη πνευματική διάυγεια προκειμένου να δικαστεί. Το βίαιο ξέσπασμα της κατηγορουμένης σημειώθηκε αφού ανακοινώθηκε στο δικαστήριο από τον δικηγόρο της ότι ο εμπειρογνώμονας στον οποίο είχε ανατεθεί η αξιολόγηση της ψυχολογικής κατάστασής της θα χρειαζόταν περισσότερο χρόνο για να ολοκληρώσει την έκθεσή του.

Ο Jolly ζήτησε αναβολή δύο εβδομάδων για την κατάθεση του εμπειρογνώμονα και ο δικαστής συμφώνησε, προτείνοντας να μετατεθεί η ημερομηνία της νέας ακροαματικής διαδικασίας από τον Μάρτιο στον Μάιο.

 Τότε ήταν που η Schabusiness πετάχτηκε από την καρέκλα της και επιτέθηκε στον δικηγόρο της, προσπαθώντας αρχικά να γραπώσει το χέρι του, προτού τον χτυπήσει στο κεφάλι.


Η επέμβαση των φρουρών ήταν άμεση. Κατάφεραν να ακινητοποιήσουν την 25χρονη, που πάλευε να τους ξεφύγει, και σταδιακά να την πείσουν να ηρεμήσει. Όταν τα κατάφεραν, την έβγαλαν έξω από τη δικαστική αίθουσα. Δέκα λεπτά μετά την επίθεση, όταν ξεκίνησε ξανά η ακροαματική διαδικασία, ο Jolly ενημέρωσε το δικαστήριο για την απόφασή του να παραιτηθεί από την υπεράσπιση της Schabusiness.

Το ερώτημα εάν η Schabusiness είναι πνευματικά ικανή να δικαστεί απασχολεί τις νομικές Αρχές του Γουισκόνσιν από τη σύλληψή της το περασμένο έτος. Ένας ειδικός που προσέλαβε το δικαστήριο για να την αξιολογήσει κατέθεσε ότι έχει τη δυνατότητα να υπερασπιστεί τον εαυτό της σε δίκη, ωστόσο ο εμπειρογνώμονας που επιστράτευσε η πλευρά της υπεράσπισης εξέφρασε αμφιβολίες και ζήτησε περαιτέρω εξετάσεις.


Η Schabusiness κατηγορείται για ανθρωποκτονία πρώτου βαθμού, διαμελισμό πτώματος και σεξουαλική επίθεση τρίτου βαθμού.


Δεν υπάρχουν σχόλια: