Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2023

Μαχαίρωσε την σύντροφό του. Πέθανε μετά από τρεις μέρες

Ο 45χρονος Kevin Mannion, κατηγορείται ότι σκότωσε την 22χρονη Elinor O'Brien στον 25ο όροφο Great Northern Tower στο Μάντσεστερ. Οι εισαγγελείς ισχυρίζονται ότι ο Mannion μαχαίρωσε την Elinor σε μια «οργισμένη και βίαιη επίθεση» στις 16 Αυγούστου του 2022 μετά από καυγά που είχαν, σύμφωνε με την Daily Mail. 
 Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης βρήκαν την 22χρονη με ένα βαθύ τραύμα από μαχαίρι και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο όπου πέθανε τρεις ημέρες αργότερα μετά από εγκεφαλική βλάβη. Ο 45χρονος, ο οποίος κατηγορείται επίσης για τραυματισμό με πρόθεση και εξαναγκαστική ή ελεγκτική συμπεριφορά, αρνείται όλες τις κατηγορίες.

Στο δικαστήριο του Λίβερπουλ την Τετάρτη (8/2), οι ένορκοι άκουσαν την ηχογράφηση μιας οδυνηρής κλήσης στους διασώστες που έγινε από το τηλέφωνο του 45χρονου στις 12.16 μ.μ. στις 16 Αυγούστου.

Κατά τη διάρκεια της κλήσης, ο κατηγορούμενος ακούγεται να επαναλαμβάνει το όνομα της Elinor πριν παρακαλέσει τους διασώστες να έρθουν. «Υπάρχει αίμα παντού. Έχει τρυπηθεί στη βουβωνική χώρα. Παρακαλώ ελάτε», συνεχίζει ο άνδρας, πριν ο διασώστης ζητήσει τη διεύθυνσή του. «Πρέπει να με βοηθήσεις. Πεθαίνει, πεθαίνει. Σας παρακαλώ, σας παρακαλώ, ελάτε. Σας παρακαλώ βιαστείτε», απάντησε ο Mannion πριν δώσει τη διεύθυνσή του.

«Έχει κοπεί με αιχμηρό αντικείμενο. Μάζευε τα πράγματά της, της πετούσα τα πράγματά της λέγοντάς της να βγει έξω και κάτι την τρύπησε στη βουβωνική χώρα. Σας ικετεύω να φέρετε κάποιον εδώ», προσέθεσε ο 45χρονος.

Καταθέτοντας στοιχεία, ο αστυνομικός Luke Needham τόνισε στο δικαστήριο ότι κλήθηκε στη σκηνή του εγκλήματος γύρω στις 12.30 μ.μ. Όταν έφτασε, είπε ότι τα ασθενοφόρα και τα παραϊατρικά συνεργεία ήταν ήδη στο σημείο, και όλοι τους συνοδεύτηκαν από τον θυρωρό στο διαμέρισμα του Mannion.

Ο αστυνομικός είπε στο δικαστήριο ότι είδε έναν άνδρα να ξαπλώνει πάνω από το κάτω μισό ενός ατόμου και παρατήρησε πολύ αίμα στο πάτωμα. Προσέθεσε ότι καθώς πλησίαζε, ήταν «σαφές» ότι ο άνδρας προσπαθούσε να ανακόψει το αίμα που έτρεχε από μια πληγή και γύρισε και του είπε ο 45χρονος «δόξα τω Θεώ που είσαι εδώ».

«Η πρώτη μου εντύπωση ήταν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά», ανέφερε ο αστυνομικός. Τόνισε ότι ο Mannion «ίδρωνε πολύ» και «ανέπνεε βαριά» - σημάδια που συνέδεσε με οξεία διαταραχή συμπεριφοράς, αλλά επίσης έδειχναν ότι «κάτι είχε συμβεί».

Εξετάζοντας τον αστυνομικό, ο συνήγορος υπεράσπισης του 45χρονου, Jed O'Connor δήλωσε: «Υπήρχε μια κυρία που αιμορραγούσε στο διάδρομο του διαμερίσματος, οπότε είναι αρκετά προφανές ότι κάτι δεν πήγαινε καλά». Στη συνέχεια ρώτησε τον αστυνομικό αν κατάλαβε ότι ο 45χρονος φαινόταν ταλαιπωρημένος.

Ο αστυνομικός απάντησε στο δικηγόρο: «Θα διαφωνούσα ελαφρώς, διότι ο 45χρονος έκανε ένα τηλεφώνημα στον δικηγόρο του. Αν ήμουν στη θέση του δεν θα το έκανα αυτό. Γι' αυτό λοιπόν, κατά τη γνώμη μου, κάτι δεν ήταν σωστό στην όλη κατάσταση».

Στη συνέχεια ο αστυνομικός είπε στο δικαστήριο ότι ο 45χρονος φάνηκε να καλεί έναν άνδρα ονόματι Greg, ο οποίος πίστευε ότι ήταν δικηγόρος, περίπου έξι λεπτά αφότου έφτασαν οι διασώστες στο διαμέρισμα. Ο εισαγγελέας Jamie Baxter τον ρώτησε γιατί πίστευε ότι ο παραλήπτης της κλήσης ήταν δικηγόρος.

«Στο τηλεφώνημα είπε: "Κάτι συμβαίνει, ξέρω ότι η αστυνομία θα θέλει να μου μιλήσει. Απλά σε χρειάζομαι εκεί"», απάντησε αστυνομικός στο εισαγγελέα. Είπε επίσης στο δικαστήριο ότι παρατήρησε ότι ο αριθμός στο τηλέφωνο του Mannion είχε αποθηκευτεί ως «Greg-Δικηγόρος».

Ο γείτονας του 45χρονου, Ivan Watson, κατέθεσε επίσης την Τετάρτη και επισήμανε στους ενόρκους ότι θυμήθηκε να ακούει «διαφωνίες» από το διαμέρισμα του κατηγορουμένου από το μεσημέρι περίπου της 16ης Αυγούστου. Είπε στο δικαστήριο ότι αναγνώρισε δύο φωνές -μία γυναικεία και μία ανδρική- από άλλες διαφωνίες που είχε ακούσει μέσα από τους τοίχους του διαμερίσματός του.

Ο εισαγγελέας, ρώτησε τον Ivan Watson τι μπορούσε να ακούσει και εκείνος απάντησε ότι «ακουγόταν ο συνηθισμένος καυγάς, ίσως λίγο πιο έντονος». «Ακουγόταν σαν να έλεγε το όνομα της γυναίκας και χτυπούσε την πόρτα. Ακουγόταν σαν να είχε κλειδωθεί έξω», συνέχισε. Στη συνέχεια επιβεβαίωσε ότι το όνομα που άκουσε τον άνδρα να λέει ήταν «Elinor» (το όνομα της 22χρονης).

Ο γείτονας που άκουσε τον καυγά επισήμανε στο δικαστήριο ότι ο έγινε «πιο έντονος», αλλά δεν μπορούσε να καταλάβει τι ειπώθηκε. Είπε ότι σε αυτό το σημείο σκέφτηκε να καλέσει τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, αλλά στη συνέχεια οι φωνές σώπασαν και αμέσως μετά άκουσε σειρήνες καθώς έφτασαν η αστυνομία και τα πληρώματα ασθενοφόρων.


https://www.iefimerida.gr/kosmos/enas-45hronos-mahairose-thanasima-tin-22hroni-syntrofo-toy

Δεν υπάρχουν σχόλια: