Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2023

Έντονη δυσαρέσκεια ΣΙΚΑΠ για την πορεία των εργασιών στο Λιμανάκι

Ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής Πάφου – ΣΙΚΑΠ – εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά του για την στασιμότητα που παρατηρείται τις τελευταίες, τουλάχιστον 15 μέρες, στα έργα αναβάθμισης στο λιμανάκι της Κάτω Πάφου.

Στις 7 Ιανουαρίου 2023 μπήκαν οι μπουλντόζες κι άρχισαν να κατεδαφίζονται οι όποιες παρανομίες υπάρχουν στην περιοχή, με σκοπό την αναβάθμιση του μέρους.  Τα κέντρα αναψυχής μάζεψαν τραπέζια και καρέκλες, κλείνοντας για ορισμένο χρονικό διάστημα τις επιχειρήσεις τους οι οποίες αναμένουν να επαναλειτουργήσουν περί τα μέσα Φλεβάρη 2023  ή τουλάχιστον την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς – Καθαρά Δευτέρα. Η περίοδος αυτή θεωρείται η έναρξη της νέας τουριστικής σεζόν, που να σημειωθεί, ήδη έχει ξεκινήσει. Αρκετοί τουρίστες κυκλοφορούν στην Πάφο. Οι πτήσεις προς το αεροδρόμιο Πάφου, έχουν αυξηθεί.

Οι ιδιοκτήτες των κέντρων αναψυχής της περιοχής του λιμανιού, βλέποντας την πορεία των εργασιών, προβλέπουν πως τα έργα θα ολοκληρωθούν γύρω στο Πάσχα και όχι ένα μήνα μετά την έναρξή τους, βάσει χρονοδιαγράμματος και υποσχέσεων που είχαν λάβει.

Μια τέτοια εξέλιξη θα μας καταστρέψει οικονομικά, αναφέρουν έντονα δυσαρεστημένοι και προβληματισμένοι και ζητούν από τους αρμοδίους να επισπεύσουν τις διαδικασίες και να τηρηθούν τα αρχικά χρονοδιαγράμματα.

«Το λιμανάκι στην Κάτω Πάφο έχει μαζέψει πολλές αμαρτίες καιρός είναι να μπει μια τάξη και να γίνει μια σοβαρή αναβάθμιση! Θέλουμε μερικές εβδομάδες!!!!!!!» Αυτό είχε γράψει στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ο δήμαρχος Πάφου στα 11 Ιανουαρίου 2023.

Τα έξοδα των επιχειρήσεων αυτών, αν και κλειστές,  τρέχουν.  Νερό και ρεύμα δεν έχουν, για να ξεκινήσουν τουλάχιστον εσωτερικές εργασίες, με αποτέλεσμα να βρίσκονται σε μια αβεβαιότητα για το πότε θα επαναλειτουργήσουν.

Ο ΣΙΚΑΠ καλεί τους αρμοδίους να ξεκινήσουν εδώ και τώρα, εκ νέου οι εργασίες, για να αποφύγουμε δυσάρεστες καταστάσεις και επιπρόσθετα προβλήματα, μιας και η πανδημία αλλά και ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει χτυπήσει σε μεγάλο βαθμό τα κέντρα αναψυχής.

 

Άγγελος Ονησιφόρου

Πρόεδρος ΣΙΚΑΠ

Δεν υπάρχουν σχόλια: