Κυριακή 21 Απριλίου 2024

Ο Ηλία Μυριάνθους για την 21η Απριλίου 1967

 Στις 21 Απριλίου του 1967, ξεκίνησε η πιο μελανή και η πιο θλιβερή περίοδος στην νεότερη ιστορία της Ελλάδος.

Γιατί, δεν ήταν κάποια ξένη δύναμη που κατέλυσε την δημοκρατία, αλλά δήθεν Έλληνες, καθοδηγούμενοι και πληρωμένοι από ξένους.
Το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967 έγινε από επίορκους πράκτορες ξένων συμφερόντων.
Η επταετής δικτατορία που ακολούθησε είχε ηγέτες χουντικούς, που «βρώμισαν» την τιμημένη στολή του Έλληνα αξιωματικού, πρόδωσαν την Ελλάδα, τη λαμπρή ιστορία της και τον Ελληνικό λαό.
Τα τσιράκια των ξένων δυνάμεων, που ήθελαν την Ελλάδα καθηλωμένη και ελεγχόμενη, πρόδωσαν το Ελληνικό Έθνος, αφού είχαν τεράστια ευθύνη για την υλοποίηση των σχεδιασμών της διχοτόμησης της Κύπρου και την πρόκληση δεινών στον Κυπριακό Ελληνισμό.
Η συνεχής υπονόμευση της νόμιμης κυβέρνησης του Μακαρίου, που κορυφώθηκε με το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 1974, το οποίο σχεδιάστηκε σε υπερατλαντικά σκοτεινά δωμάτια και εκτελέστηκε από την Ελλαδική χούντα και την ΕΟΚΑ Β΄, έδωσε την αφορμή στην Τουρκία, που καραδοκούσε, για να εισβάλλει στην Κύπρο.
Το πραξικόπημα του Ιουλίου του 1974 άφησε την Κύπρο ανοχύρωτη πολιτεία, για να συντελεστεί το δεύτερο μέρος του εγκλήματος, η τουρκική εισβολή.
Πενήντα χρόνια μετά, η Κύπρος παραμένει υπό ημικατοχή και υπό τουρκική απειλή.
Για πενήντα χρόνια βιώνουμε στην Κύπρο τις συνέπειες της προδοσίας των χουντικών και των εδώ λακέδων τους.
Για πενήντα χρόνια θρηνούμε τους νεκρούς μας και νοσταλγούμε τη χαμένη ζωή της κατεχόμενης μας γης.
Κι όμως υπάρχουν ακόμα αμετανόητοι υμνητές της χούντας και της ΕΟΚΑ Β΄, που κανονικοποιήθηκαν ως κομμάτι της πολιτικής ζωής.
Αλλά εμείς, πιστοί στο χρέος μας έναντι των αγωνιστών της αντιδικτατορικής πάλης και αυτών που υπέφεραν από τη φριχτή επταετία, πιστοί στη μνήμη αυτών που έδωσαν τη ζωή τους στην αντίσταση κατά του πραξικοπήματος του Ιουλίου του 1974 και κατά της τουρκικής εισβολής και στο πείσμα των νοσταλγών της χούντας, θα συνεχίσουμε τον αγώνα, για να μην αναβιώσουν ποτέ ξανά χουντικά και φασιστικά καθεστώτα, θα συνεχίσουμε τον αγώνα για απαλλαγή από την τουρκική κατοχή και απελευθέρωση της Κύπρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: