Δευτέρα 29 Απριλίου 2024

Συλλυπητήριο μήνυμα του Δημάρχου Σκοπέλου και της Δημοτικής Αρχής για την απώλεια του Πρωτοπρεσβύτερου ιερέως Κωνσταντίνου Ν. Καλλιανού

Ο Δήμαρχος Σκοπέλου, κ. Σταμάτης Περίσσης και σύσσωμη η Δημοτική Αρχή εκφράζουν την βαθιά τους θλίψη για την απώλεια του μακαριστού Πρωτοπρεσβύτερου της Ενορίας των Τριών Ιεραρχών, π. Κωνσταντίνου Καλλιανού, ο οποίος εκοιμήθη σε ηλικία 74 ετών.

Η τοπική κοινωνία και η Εκκλησία βιώνουν σήμερα με μεγάλη λύπη την απώλεια ενός ιερέα ο οποίος διακόνησε ακούραστα επί 45 έτη το ποίμνιό του και υπήρξε μία προσωπικότητα ιδιαίτερα αγαπητή στο νησί μας.

Πορεύτηκε ως ένας ταπεινός εργάτης της εκκλησίας που έβαζε πάνω από όλα την αγάπη του για τον Θεό, την ιεροσύνη, τον συνάνθρωπο και τον τόπο του.

Άριστος μελετητής της τοπικής ιστορίας με ευρύτητα γνώσεων και πλούσιο ιστορικό και θρησκευτικό συγγραφικό έργο, αναγνωρισμένο από την Εκκλησιαστική και Επιστημονική Κοινότητα, υπήρξε μία εξέχουσα προσωπικότητα για την κοινωνία της Σκοπέλου και όχι μόνο.

Με την ευγένεια, τη σεμνότητα, την καλοσύνη, και τη διαρκή διάθεση προσφοράς και αλληλεγγύης, θα κατέχει ξεχωριστή θέση στη μνήμη όλων μας.

Η προσφορά του τόσο στην Εκκλησία όσο και στον τόπο μας είναι ανεκτίμητη και η εκδημία του αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό σε όλους εμάς.

Θα τον θυμόμαστε πάντα με αγάπη και σεβασμό, ως ένα πρότυπο φιλάνθρωπου πνευματικού πατέρα, ποιμένα και διδασκάλου.

Συμμετέχουμε με θλίψη στο πένθος της οικογένειας και εκφράζουμε τα θερμά και ειλικρινή συλλυπητήριά μας στους οικείους του.

Καλό παράδεισο αγαπημένε μας πατέρα Κωνσταντίνε.

 

Ο Δήμαρχος Σκοπέλου

Σταμάτιος Περίσσης

Δεν υπάρχουν σχόλια: