Τετάρτη 3 Απριλίου 2024

Η Φιλαρμονική Δήμου Πάφου και το Πετρίδειο ενώνουν δυνάμεις για ένα "Jukebox"


 Η Φιλαρμονική Δήμου Πάφου και το Πετρίδειο Ίδρυμα ενώνουν δυνάμεις για μια αξέχαστη εμπειρία “Jukebox”, με τις προετοιμασίες της εν λόγω μουσικοθεατρικής παράστασης που θα πραγματοποιηθεί στο Μαρκίδειο Θέατρο την Τρίτη 9/4 στις 20:00, να εντατικοποιούνται.

Ο Ζαχαρίας Ευαγγέλου Μαέστρος Φιλαρμονικής του Δήμου Πάφου εξέφρασε την ικανοποίηση του για την εξαιρετική συνεργασία ανάμεσα στη Φιλαρμονική Δήμου Πάφου και του Πετρίδειου Ίδρυματος, με εκλεχτούς φίλους, ηθοποιούς, χορευτές και συνεργάτες, σε μια μουσιοκοθεατρική παράσταση «που θα μας οδηγήσει σε ένα αξέχαστο μουσικό ταξίδι από διάφορους συνθέτες και είδη μουσικής».
Το θέμα μας, συνέχισε ο κ. Ευαγγέλου, είναι το "Jukebox", ένας πολυδιάστατος κόσμος μουσικής που αντλεί έμπνευση από διάφορες παλιές κινηματογραφικές ταινίες, από τις μελωδίες των πιο διάσημων σκηνών μέχρι τις ρυθμικές λατινικές μελωδίες.
Η μουσική μας συνέχισε, «θα επιτρέψει σε εσάς να ζήσετε το πάθος, το ρομαντισμό και την περιπέτεια της μουσικής μέσα από τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου Πάφου».
Επεσήμανε επίσης πως η διαχρονική συνεργασία της Φιλαρμονικής του Δήμου Πάφου με το Πετρίδειο Ίδρυμα έχει ως στόχο να δημιουργήσει ένα πλούσιο πολιτιστικό περιβάλλον και να προσφέρει μοναδικές εμπειρίες στο κοινό αναδεικνύοντας την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά μας.
Ακολούθως ο κ. Ευαγγέλου ευχαρίστησε τον πρόεδρο Μιχάλη Μαραθεύτη και το Διοικητικό Συμβούλιο του Πετρίδειου Ιδρύματος για τη συνεχή στήριξή τους στη Φιλαρμονική του Δήμου Πάφου όπως και όλους τους φιλαρμονιστές που εθελοντικά δουλεύουν σκληρά για την προετοιμασία της όλης συναυλίας όπως και πολλών άλλων μουσικών εκδηλώσεων.
Επίσης ο κ. Ευαγγέλου αναφέρθηκε και στη συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου Πάφου στο Φεστιβάλ Φιλαρμονικών Ελλάδας τις 19-21 Απρίλιου με παρέλαση στο κέντρο της Αθήνας και συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Με τη στήριξή του Δήμου Πάφου συνέχισε ο Μαέστρος της Φιλαρμονικής του Δήμου Πάφου «μας δίνετε η ευκαιρία να δείξουμε το μουσικό μας έργο και να απολαύσουμε μαζί τη φιλαρμονική μουσική».
Σύμφωνα με την σκηνοθέτη Παυλίνα Φλεβοτομά, η ίδια, όπως είπε, κλήθηκε ως σκηνοθέτης από το Πετρίδειο Ίδρυμα να εμπλουτίσει αρχικά την παρουσία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Πάφου στη σκηνή. Ωστόσο, όπως πρόσθεσε, μέσα από την διαδικασία αυτή γεννήθηκε η μουσικοθεατρική παράσταση η οποία είναι βασισμένη σε κειμενογραφία της Μιχαηλίνας Χατζηγιάννη.
Όπως αναφέρει η κ. Φλεβοτομά ο έρωτας και η μουσική είναι πράγματα τα οποία είναι αλληλένδετα, σημειώνοντας πως υπάρχουν ιστορικά τραγούδια για τον έρωτα μέσα στους αιώνες και αυτό προσπαθούν να αναβιώσουν πάνω στην σκηνή. Πρόκειται συμπλήρωσε, για την ιστορία ενός νέου ζευγαριού, η γνωριμία τους και η κατάληξη της σχέσης τους μέσα από τα ακούσματα της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Πάφου.
Επεσήμανε ακόμη, πως η προσπάθεια είναι ομαδική βάζοντας ο καθένας το δικό του λιθαράκι για να βγει αυτή η προσπάθεια. Ακολούθως η κ. Φλεβοτομά αναφέρθηκε στην άριστη συνεργασία με τον Μαέστρο της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Πάφου Ζαχαρία Ευαγγέλου. Συμμετέχει επίσης η Σχολή Χορού Κούλας Λάντα σε χορογραφίες της Χριστιάνας Γεωργίου και Ιωάννας Γεωργίου. Εξέφρασε επίσης την ικανοποίηση της για την συμμετοχή σ’ αυτή την παράσταση του Παφίτη ηθοποιού Γιώργου Θεοδώρου και της Άντριας Αγαθοκλέους.

ΚΥΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: