Κυριακή 21 Απριλίου 2024

Παρουσίαση της ποιητικής συλλογής « Όπου πίστη και αγάπη» της Αναστασίας Ιωάννου Νεοκλέους

Παρουσιάστηκε την Παρασκευή η ποιητική συλλογή της Παφίτισας ποιήτριας Αναστασίας Ιωάννου Νεοκλέους υπό τον τίτλο « Όπου πίστη και αγάπη» στην Παλιά Ηλεκτρική στην Πάφο.

Σε χαιρετισμό του ο Δημαρχεύων του Δ. Πάφου Χρήστος Μακαρίου ανέφερε πως με την νέα της ποιητική συλλογή η Αναστασία εμπεδώνει το προφίλ και της φήμης της ευαίσθητης σμιλεύτριας του λαϊκού ποιητικού λόγου που ξέρει να επενδύει με στίχους, συναισθήματα, αναμνήσεις, βιώματα που όλα συνδέονται με το άφθαρτο νήμα της χριστιανικής πίστης.
Σύμφωνα με τον κ. Μακαρίου το «Όπου πίστη και αγάπη» δεν είναι ένα εγχειρίδιο ποιητικής κατήχησης ούτε εργαλείο θρησκευτικής λατρείας, αλλά είναι ένα ποιήμα αυθεντικού λόγου και ψυχικού κόσμου, απλοϊκού αλλά μεστού μηνυμάτων και συμβολισμών, είναι μια κατάθεση συναισθήματος που τροφοδοτεί την υπερβατικότητα της θρησκευτικής πίστης και την ανυψώνει.
Ο κ. Μακαρίου σημείωσε πως εκδόσεις όπως αυτή ενδυναμώνουν την ελπίδα για μια κοινωνία που ξέρει να εμπνέεται από την παράδοση και ταυτόχρονα να βλέπει μπροστά.



Το βιβλίο που παρουσιάζεται αποκτά είπε ο κ. Μακαρίου σημασία που υπερβαίνει τα όρια μιας αξιόλογης λογοτεχνικά παρέμβασης στο χώρο της κυπριακής λαϊκής ποίησης. Πρόκειται συμπλήρωσε για την τρίτη κατά σειράν ποιητική συλλογή της Αναστασίας Ιωάννου που αποτελεί μια ουσιαστική εισφορά στην υπόθεση της διατήρησης προβολής και ανάδειξης της παραδοσιακής πολιτισμικής κληρονομιάς και ταυτότητας μας , της οποίας η θρησκευτική πίστη η Ορθοδοξία αποτελεί βασική συνιστώσα.
ΚΠ

Δεν υπάρχουν σχόλια: