Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

Ο Γιώργος Τσαλίκης στις αποψινές εκδηλώσεις του Κατακλυσμού στην Πάφο

Κορυφώνονται απόψε οι εκδηλώσεις της γιορτής του Κατακλυσμού στο  Δήμο Πάφου.
Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν στις 4 το απόγευμα με τη διοργάνωση θαλάσσιων αγωνισμάτων και του Aphrodite Sailling Cup ενώ το βράδυθα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία του Μεσαιωνικού κάστρου συναυλία του Ελλαδίτη τραγουδιστή Γιώργου Τσαλίκη.


Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης κυπριακούς παραδοσιακούς χορούς από το χορευτικό συγκρότημα το «Κάστρο», και ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς από το χορευτικό συγκρότημα του Λαογραφικού Ομίλου «Αφροδίτη» Γεροσκήπου.
Στο μεταξύ χθες παρουσιάστηκαν στην Κάτω Πάφο κυπριακοί χοροι από το λαογραφικό ομιλο « Κτήμα» Πάφος, ποντιακοί και γεωργιανοί χοροί από το ποντιακό χορευτικό συγκρότημα « Ρωμιοσύνη» και συναυλία από τη μουσική σκηνή « Τα Άστρα» του Άδωνη Μιχαηλίδη.
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων ο Δήμαρχος Πάφου Σάββας Βέργας ανέφερε πως η παράδοση , η ιστορία και ο πολιτισμός αποτελούν τα στοιχεία εκείνα που διαμορφώνουν την εικόνα του τόπου και σηματοδοτούν τη θέση του στον ευρύτερο γεωπολιτικό χώρο στον οποίο ανήκει και ενεργεί.
Αυτά τα στοιχεία, συνέχισε, που μας ορίζουν ως χώρα και μας καθορίζουν ως λαό, έχουμε υποχρέωση να τα σεβαστούμε, να τα αναδείξουμε, να τα προβάλουμε και να τα αξιοποιήσουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: