Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

Γραφείο ΚΟΤ τουρισμού Νέας Υόρκης

Μιχάλης Δημοσθένους


Αναφέρομαι στην πληροφορία που ήρθε στην αντίληψη μου  ότι υπάρχει σκέψης να κλείσουν το γραφείο του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού στην Νέα Υόρκη.
Εμείς του τουρισμού πιστεύουμε ότι είναι ένα μεγάλο λάθος εάν υπάρχει τέτοια σκέψης διότι το αναφερόμενο γραφείο, με δυο υπαλλήλους που στεγάζεται στο Κυπριακό προξενείο στη  ΝΥ προβάλει και πληροφορεί το τουριστικό μας προορισμό,  σε  όλους τους ενδιαφερόμενους της μακρινής ηπείρου όπως  σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες, Λατινική  Αμερική και Καναδά. 


Εάν το θέμα είναι οικονομικό πιστεύω μπορεί να γίνουν περικοπές από άλλους τομείς στην Κύπρο  και όχι σε τομείς που έχουν σχέσει με την πληροφόρηση και προβολή.

Ήδη η Τουρκία αναβάθμισε τα γραφεία της στην Νέα Υόρκη και Καναδά και προσελκύει πέραν των 850 χιλιάδων επισκεπτών το χρόνο συμπεριλαμβανομένων και των τουρκοκρατούμενων εδαφών μας. 

Εύχομαι όπως ο νέος υπουργός τουρισμού όπως ασχοληθεί με το αναφερόμενο θέμα ίσως και το υπουργείων εξωτερικών και  παρακαλώ όπως εάν υπάρχει απόφασης να αναθεωρηθεί, από έναν προορισμό που μας έρχονται ποιοτικοί τουρίστες όπως Αρχαιολογικού, Θρησκευτικού και συνεδριακού τουρισμου, μπορεί ο αριθμός να είναι μικρός αλλά στην Αμερικανική Ήπειρο πρέπει να υπάρχουμε και να συνεχίζουμε την προβολή του τουριστικού μας προορισμού.

Μιχάλης Δημοσθένους
Σύμβουλος Τουρισμού & Επιμόρφωσης

Δεν υπάρχουν σχόλια: