Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Στην κατοχή κοσμηματοπώλη βρέθηκαν κλοπιμαία κοσμήματα


Οι ανεπαρκείς εξηγήσεις που έδωσε 47χρονος, ιδιοκτήτης χρυσοχοείου στη Λεμεσό, σε λειτουργούς του ΦΠΑ, για τη μεγάλη ποσότητα χρησιμοποιημένων χρυσαφικών που υπήρχαν στο κατάστημα του, είχαν ως αποτέλεσμα τη σύλληψη του από μέλη του ΤΑΕ Λεμεσού.


Όπως δήλωσε ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού Ιωάννης Σωτηριάδης, η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη του υπόπτου, μετά τη διαπίστωση από λειτουργούς του ΦΠΑ, που είχαν μεταβεί για σχετικό έλεγχο της επιχείρησης του 47χρονου, ότι αρκετά χρυσαφικά ήταν χρησιμοποιημένα, ενώ ο ίδιος δεν έδινε ικανοποιητικές εξηγήσεις για το πώς βρέθηκαν στην κατοχή του.

Το πρωί, ο 47χρονος οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού, το οποίο διέταξε την 6ήμερη κράτηση του, ενώ όπως είπε ο κ. Σωτηριάδης, «εναντίον του διερευνώνται υποθέσεις παράνομης κατοχής περιουσίας, καθώς και αδικήματα του περί της παρεμπόδισης και καταπολέμησης της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, σχετικού νόμου».

«Ο ίδιος αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη στην υπόθεση και αναφέρει κάποιους ισχυρισμούς οι οποίοι θα διερευνηθούν», είπε ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού, προσθέτοντας ότι η αξία των χρυσαφικών, αν και δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί, κρίνεται ως μεγάλη.

Η αστυνομία, συνέχισε, θα καλέσει άτομα που έχουν πέσει θύματα κλοπών και διαρρήξεων το τελευταίο διάστημα, σε μια προσπάθεια να γίνει αναγνώριση των συγκεκριμένων χρυσαφικών, ενώ δεν αποκλείεται να προκύψουν και άλλα αδικήματα εναντίον του 47χρονου, όπως αυτό της κλεπταποδοχής.

Εξάλλου, η αστυνομία Λεμεσού διερευνά διάφορες υποθέσεις κλοπών και διαρρήξεων, εναντίον τριών νεαρών προσώπων, 20 έως 22 ετών, δυο εκ των οποίων έχουν συλληφθεί, ενώ το τρίτο πρόσωπο καταζητείται.

Σύμφωνα με τον κ. Σωτηριάδη, οι δυο συλληφθέντες, εναντίον των οποίων εκδόθηκε διάταγμα κράτησης 8 ημερών από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού, έχουν παραδεχθεί τη διάρρηξη επτά καταστημάτων και την κλοπή περιουσίας που ξεπερνά τις 10 χιλιάδες ευρώ.

Στην κατοχή τους βρέθηκε μέρος της κλαπείσας περιουσίας, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται με εντατικό ρυθμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: