Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Τρία εκατομμύρια ευρώ για το βιβλίο της 15χρονης Μαλάλα


Συμφωνία ύψους 3 εκατομμυρίων ευρώ για την έκδοση του βιβλίου της υπέγραψε ο η 15χρονη Μαλάλα Γιουσουφζάι, η μαθήτρια από το Πακιστάν που τον περασμένο Οκτώβριο πυροβολήθηκε στο κεφάλι από Ταλιμπάν επειδή «προωθούσε τον δυτικό τρόπο ζωής».



Η Μαλάλα, η οποία πλέον ζει στο Μπέρμιχαμ της Αγγλίας και ηγείται μιας καμπάνιας προώθησης της εκπαίδευσης των κοριτσιών πρόκειται να εκδώσει τη βιογραφία της με στόχο την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης στο θέμα του αποκλεισμού των παιδιών, και ειδικά των γυναικών, από την εκπαίδευση.

Το βιβλίο θα τιτλοφορείται «Είμαι η Μαλάλα» και, σύμφωνα με το BBC αναμένεται να κυκλοφορήσει το φθινόπωρο.

«Εύχομαι το βιβλίο να φτάσει στους ανθρώπους όλου του κόσμου, ώστε να καταλάβουν πόσο δύσκολο είναι για κάποια παιδιά να αποκτήσουν πρόσβαση στην εκπαίδευση. Θέλω να πω την ιστορία μου, η οποία επίσης είναι η ιστορία 61 εκατομμυρίων παιδιών», δήλωσε η Μαλάλα μετά την υπογραφή της συμφωνίας.

Η Μαλάλα δέχθηκε επίθεση στις 9 Οκτωβρίου 2012 στην κοιλάδα Σαβάτ του Πακιστάν, «επειδή προωθεί τον δυτικό τρόπο σκέψης», όπως ανέφεραν οι Ταλιμπάν.

Μεταφέρθηκε στη Βρετανία προκειμένου να υποβληθεί σε εγχείρηση στον εγκέφαλο. Κατά τη διάρκεια της επέμβασης τοποθετήθηκαν πλάκες τιτανίου στο κρανίο της και ακουστικό βοήθημα, ώστε να αποκατασταθεί η ακοή της στο αριστερό της αυτί. Μετά από πολύμηνη παραμονή στο νοσοκομείο πήρε εξιτήριο τον Φεβρουάριο και από τότε ακολουθεί ειδική θεραπεία στο σπίτι.

http://agora-dialogue.com/?p=59491 

Δεν υπάρχουν σχόλια: