Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Λιλλήκας. Η προπώληση Φυσικού Αερίου πρέπει να γίνει τώρα και όχι «αρχές του 2014»



Φαίνεται ότι η Κυβέρνηση δεν συνειδητοποίησε τι πρόκειται να συμβεί και αυτό μας ανησυχεί ιδιαίτερα. Από το 30σέλιδο Μνημόνιο Συναντίληψης που συμφώνησε η προηγούμενη Κυβέρνηση με την Τρόικα είναι ξεκάθαρο ότι η Τρόικα διεκδικεί καθοριστικό λόγο για τον τρόπο διαχείρισης του Φυσικού Αερίου. 


Αυτό ήταν και το νόημα της επιστολής που έστειλε η Τρόικα στην Κυβέρνηση αναφορικά με το νομοσχέδιο για τη δημιουργία Ταμείου Διαχείρισης Υδρογονανθράκων.
Δεν έχουμε καμιά αμφιβολία πως και στο νέο Μνημόνιο και Δανειακή Σύμβαση που ετοιμάζεται και θα κληθεί να υπογράψει η Κυπριακή Δημοκρατία θα υπάρχουν πρόνοιες που θα περιορίζουν ή θα αφαιρούν την ελευθερία της κυπριακής Κυβέρνησης να διαχειρίζεται όπως η ίδια κρίνει καλύτερα το Φυσικό μας Αέριο.

Εάν λοιπόν η Κυβέρνηση αναμένει ότι θα προπωλήσει Φυσικό Αέριο αρχές του 2014, όπως δήλωσε πριν από λίγο στο Σίγμα ο επικεφαλής της ΚΡΕΤΥΚ, αυτό που μετά βεβαιότητας θα συμβεί –εφόσον η Κυβέρνηση επιμένει να λειτουργεί στα πλαίσια και τις λογικές της Τρόικας– είναι ότι δεν θα μας επιτραπεί να προχωρήσουμε σε προπώληση.

Η προπώληση Φυσικού Αερίου πρέπει να γίνει τώρα για να ξεφύγουμε από τα πλοκάμια και τα Μνημόνια της Τρόικας και για να δώσουμε προοπτικές ανάπτυξης στην κυπριακή οικονομία. 

Γραφείο τύπου 

Δεν υπάρχουν σχόλια: