Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Ο Γ. Παπανδρέου καταθέτει για την λίστα Λαγκάρντ


Εσπευσμένα καλείται να καταθέσει στην προανακριτική της Βουλής των Ελλήνων, αναφορικά με τη λίστα Λαγκάρντ, ο πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδας Γιώργος Παπανδρέου, μετά τα στοιχεία που κατέθεσε ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Ιωάννης Διώτης, χθες, για την ηλεκτρονική αλληλογραφία που είχε ο ίδιος στις 7 Ιουλίου 2011, με τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, ενώ εκείνος είχε ήδη αποχωρήσει από το οικονομικό επιτελείο με τον ανασχηματισμό της 17.6.2011 και είχε γίνει Υπουργός Περιβάλλοντος.



Σύμφωνα με τα στοιχεία που αποκαλύπτουν τα συγκεκριμένα e-mail τα οποία αντηλλάγησαν 24 ώρες πριν την αντιγραφή του επίμαχου USB με τη λίστα Λαγκάρντ από τον κ. Διώτη, φαίνεται ότι ο κ. Διώτης συνεργαζόταν για την επεξεργασία της λίστας Λαγκάρντ με τον τέως επικεφαλής της ΕΥΠ Κωνσταντίνο Μπίκα, οποίος σύμφωνα με τα στοιχεία δείχνει να είχε ενεργό ρόλο στην διερεύνηση της υπόθεσης καθώς και να είχε ενημερώσει τον τότε πρωθυπουργό της Ελλάδας, Γιώργο Παπανδρέου.

Ο πρόεδρος της επιτροπής της Βουλής, Χρήστος Μαρκογιαννάκης, σε σχετικές του δηλώσεις σε ελληνικά ΜΜΕ, χαρακτήρισε την κλήση στον κ. Παπανδρέου να καταθέσει «επιβεβλημένη» με βάση τις τελευταίες αποκαλύψεις. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: