Κυριακή 2 Ιουνίου 2013

Στη Λεμεσό το «Καραβάνι Αλληλεγγύης»

Τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης για τους άπορους συνανθρώπους μας, παρέδωσε σήμερα στη Μητρόπολη Λεμεσού, το «Καραβάνι Αλληλεγγύης», το οποίο ξεκίνησε επίσημα στις 31 Μαΐου και θα καλύψει μέσα σε 8 μέρες όλη την ελεύθερη Κύπρο.


Τριάντα εθελοντές του «Καραβανιού Αλληλεγγύης», που τελεί υπό την αιγίδα του Συνοδικού Γραφείου Ανθρωπιστικών Θεμάτων της Εκκλησίας της Κύπρου, ξεκίνησαν χθες από τον Πύργο Τυλληρίας και αφού πέρασαν από την Πάφο, κατέληξαν στη Λεμεσό. Το πρωί περιόδευσαν σε κοινότητες της ορεινής Λεμεσού και το μεσημέρι επέστρεψαν στη Μητρόπολη Λεμεσού, όπου παρέδωσαν τα τρόφιμα που συγκεντρώθηκαν.
Όπως ανέφερε ο εκ των συντονιστών της προσπάθειας, Γιώργος Κουννούσιης, το «Καραβάνι Αλληλεγγύης» πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τις κατά τόπους Ιερές Μητροπόλεις, την Πολιτική Άμυνα, την Αστυνομία και άλλους κοινωφελείς οργανισμούς, ενώ οι πολίτες μπορούν να παραδίδουν τα τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, στα Επαρχιακά Γραφεία της Πολιτικής Άμυνας. Όλα τα τρόφιμα που θα συγκεντρωθούν, θα παραδίδονται στα κοινωνικά παντοπωλεία των Ιερών Μητροπόλεων.
Τις επόμενες μέρες, πρόσθεσε, το Καραβάνι θα κατευθυνθεί προς την περιοχή Ομόδους, Αγρού και Λευκάρων και θα καλύψει ορεινές περιοχές των Μητροπόλεων Μόρφου και Ταμασού. Το Σάββατο 8 Ιουνίου, το Καραβάνι θα επιστρέψει στη Λεμεσό και από εκεί θα κατευθυνθεί παραλιακά προς Λάρνακα και Παραλίμνι.  
Η τελετή λήξης θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 9 Ιουνίου, από τις 18:00 έως 20:00, στο Μακάρειο Στάδιο, όπου θα διεξαχθούν αθλοπαιδιές για τα μικρά παιδιά και αγώνας παλαιμάχων ποδοσφαιριστών Ομόνοιας και ΑΠΟΕΛ. Στην είσοδο του γηπέδου θα γίνεται συλλογή τροφίμων.
Ο κ. Κουννούσιης δήλωσε πως η ανταπόκριση του κοινού είναι μεγαλύτερη στα χωριά, όπου οι κάτοικοι δεν είχαν την ευκαιρία να συνεισφέρουν στις μεγάλες συναυλίες και εκδηλώσεις που πραγματοποίησαν οι πόλεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: