Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Νέα στοιχεία για τον θάνατο του Γιούρι Γκαγκάριν

Νέα στοιχεία έχουν προκύψει σχετικά με το αεροπορικό δυστύχημα στις 27 Μαρτίου 1968 στο οποίο σκοτώθηκε ο Γιούρι Γκαγκάριν - ο πρώτος άνθρωπος που περπάτησε στο διάστημα.


Ο κοσμοναύτης και συνάδελφος του Γκαγκάριν, Αλεξέι Λεόνοφ, ανακοίνωσε σε συνέντευξη του στο Russia Today, ότι ένα "μη εγκεκριμένο" αεροπλάνο πέταξε πολύ κοντά στο μαχητικό του Γκαγκάριν , στέλνοντας το σε περιδίνηση που οδήγησε στη πτώση.
Το μοιραίο μαχητικό MiG-15 έπεσε κοντά στην πόλη της Novoselovo, περίπου 90χλμ από τη Μόσχα. Τότε, το επίσημο κρατικό πόρισμα κυβερνητική έρευνας του ατυχήματος (στην οποία έιχε συμμετάσχει και ο Λεόνοφ), έλεγε ότι το MiG προσπάθησε να αποφύγει ένα "ξένο αντικείμενο" - όπως οι χήνες, ή ένα αερόστατο ζεστού αέρα.

"Το συμπέρασμα αυτό είναι πιστευτό για τους πολιτικούς, όχι όμως σε έναν επαγγελματία" δήλωσε ο Λεόνοφ, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι έχει στην κατοχή του αποχαρακτηρισμένη έκθεση που δείχνει ότι δεν πέταξαν πάπιες ή αερόστατα κοντά στον αεροσκάφος του Γκαγκάριν αλλά ένα μαχητικό η Sukhoi.
"Γνωρίζαμε ότι ένα Su-15 είχε προγραμματιστεί να κάνει δοκιμαστική πτήση εκείνη την ημέρα, αλλά θα έπρεπε να πετά σε ύψος 10.000 μέτρων ή μεγαλύτερο, όχι στα 450-500 μέτρα που πετούσε ο Γκαγκάριν. Ήταν μια παραβίαση της διαδικασίας της πτήσης", είπε ο Λεόνοφ, ρίχνοντας νέο λάδι στις θεωρίες συνωμοσίες και τα σενάρια που ακολουθούν όλα αυτά τα χρόνια τον θάνατο του πιο διάσημου αστροναύτη της ανθρωπότητας..


Read more: http://www.newsbomb.gr/diethnh/story/318059/nea-stoiheia-gia-ton-thanato-toy-gioyri-gkagkarin#ixzz2WXlHP28c

Δεν υπάρχουν σχόλια: