Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

Σε καλό δρόμο οι έναρξη πτήσεων μεταξύ της Πάφου και της Σλοβακίας

Τη δέσμευση της  συνέχισης της στενής συνεργασίας μεταξύ της Πάφου και της Σλοβακίας επικύρωσε η εθιμοτυπική επίσκεψη που πραγματοποίησε η  Πρέσβειρα της Σλοβακίας Oksana Tomová στο Δήμαρχο Πάφου με την ανάληψη των καθηκόντων της.


Ο δήμαρχος Πάφου Σάββας Βέργας ανέφερε πως το Paphos Aphrodite Festival φιλοξένησε την όπερα της Σλοβακίας δύο φορές στην Πάφο και εξέφρασε την εκτίμηση, όπως και με την νέα πρέσβειρα την κ. Tomova αυτές οι ανταλλαγές των πολιτιστικών εκδηλώσεων έχουν συνέχεια.
Επιπρόσθετα ο δήμαρχος Πάφου στο πλαίσιο της σημερινής συνάντησης εξέφρασε την επιθυμία του για την έναρξη απευθείας αεροπορικών συνδέσεων μέσω ίσως της  αεροπορικής εταιρείας Ryan Air – όπως είπε -  από την Πάφο στο  Κόσιτσε που αποτελεί την δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Σλοβακίας μετά την πρωτεύουσα της, Μπρατισλάβας.
Ο κ Βέργας είπε ακόμη , πως το θέμα της έναρξης των απευθείας πτήσεων μεταξύ των δύο περιοχών το έχει ήδη συζητήσει στο πλαίσιο της επίσκεψης του στο Κόσιτσε της Σλοβακίας με τον Κύπριο πρέσβη. Κατά αυτόν τον τρόπο συνέχισε ο κ Βέργας, θα γίνει κατορθωτή η προβολή της Πάφου και η έναρξη τουριστικού ρεύματος από την Σλοβακία.
Από την πλευρά της η Πρέσβειρα της Σλοβακίας κ. Tomova ανέφερε πως πέρα από τη συνεργασία των δύο χωρών σε πολιτιστικό επίπεδο η συνεργασία αυτή θα πρέπει να αποκτήσει και επιχειρηματικό χαρακτήρα.
Θα πρέπει, είπε, να παρατηρηθεί εντατικοποίηση της οικονομικής  συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών  και να εξευρεθούν νέοι τομείς στους οποίους να  μπορούν να συμβάλουν αποτελεσματικά οι δύο χώρες προκειμένου να δοθεί ώθηση στην ανάπτυξη των εμπορικών συναλλαγών .
Η κ. Tomova ανέφερε ακόμη πως η χώρα της θα στηρίξει στην Πάφο ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: