Κυριακή 9 Ιουνίου 2013

Αποκαλυπτικό. Είναι άνεργος ελεύθερος επαγγελματίας και του απορρίπτουν από το τμήμα κοινωνικών ασφαλίσεων αίτηση διαγραφής του από τον κατάλογο των αυτοτελώς εργαζομένων. Καταγγελία στον ΦΙΛΟΞΕΝΟ


Πήγε στην Κύπρο και συγκεκριμένα στην Πάφο για μια καλύτερη τύχη αλλά τους τελευταίους μήνες λόγω της κρίσης που έχει χτυπήσει το Νησί, αντιμετωπίζει τεράστιο οικονομικό πρόβλημα, αφού έμεινε χωρίς δουλειά.

Πρόκειται για Ελληνοπόντιο που μετέβη με την οικογένειά του στην Πάφο πριν από 15 χρόνια. Όπως μας ανέφερε ο ίδιος, μιλώντας στον ΦΙΛΟΞΕΝΟ, τα πράγματα ήταν καλά στην όμορφη Πάφο, μέχρι που άρχισε η κρίση και όπως είναι σε όλους γνωστό, η Πάφος είναι από τις πρώτες επαρχίες που επηρεάστηκε λόγω του τουρισμού και των κατασκευών.
Έκανε διάφορες εργασίες ως ελεύθερος επαγγελματίας και είχε γραφτεί στο τμήμα κοινωνικών ασφαλίσεων ως αυτοτελώς εργαζόμενος για να πάρει σύνταξη και να έχει διάφορα ωφελήματα.

Πλήρωνε κανονικά τις συνεισφορές του αλλά τους τελευταίους μήνες που έμεινε άνεργος και δεν μπορεί να βρει μεροκάματο, αδυνατεί να πληρώσει με αποτέλεσμα να οφείλει πέραν των 700 ευρώ. Ο γιος του αφού σπούδασε στην Αγγλία, άρχισε να εργάζεται εκεί και έτσι, η οικογένεια αποφάσισε να μεταναστεύσει στην Μεγάλη Βρετανία.

Δημιουργείται όμως, ένα μεγάλο πρόβλημα με το τμήμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Έως τώρα ο άνθρωπος που κάνει την καταγγελία στην Ηλεκτρονική μας εφημερίδα, έχει μεταβεί αρκετές φορές στις Κοινωνικές Ασφαλίσεις και έχει ζητήσει, με αίτησή του, να βγει από τον κατάλογο των αυτοτελώς εργαζομένων, αφού από την μια δεν έχει δουλειά και από την άλλη θα αναχωρήσει για μόνιμη εγκατάσταση στην Μεγάλη Βρετανία. Η απάντηση που έλαβε από τις Κοινωνικές Ασφαλίσεις ήταν αρνητική. Δεν μπορούν να τον βγάζουν από τον κατάλογο των αυτοτελώς εργαζομένων και του απορρίπτουν την αίτηση. Δεν το πιστεύουν, υποστηρίζει ο ίδιος ότι, δεν μπορεί να βρει δουλειά στην Πάφο. Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι, η ανεργία στην Πάφο καλπάζει και στην κυριολεξία έχει χτυπήσει κόκκινο. Έχει ξεπεράσει το 15% και μεταξύ των νέων το 30%. Οι αριθμοί πραγματικά, τρομάζουν.

Έτσι, ο καταγγέλλων είναι ένας άνεργος ελεύθερος επαγγελματίας και καλείται να καταβάλει χρηματικό ποσό για κοινωνικές ασφαλίσεις την στιγμή που δε μπορεί να κάνει μεροκάματο τους τελευταίους 6 με 7 μήνες. Το χειρότερο είναι ότι, πρέπει να αναχωρήσει για την Αγγλία για μόνιμη εγκατάσταση με την οικογένειά του και θέλει να κλείσει τις εκκρεμότητές του στην Κύπρο. Οι Κοινωνικές ασφαλίσεις και πάλι, όπως αναφέρει, δείχνουν να τον αγνοούν, ζητώντας του ένα σωρό στοιχεία.

Πραγματικά τα όσα μας κατήγγειλε ο Ελληνοπόντιος σοκάρουν. Άνεργος για μεγάλο χρονικό διάστημα και του ζητούν να συνεισφέρει Κοινωνικές Ασφαλίσεις. Το χειρότερο είναι ότι δεν τον βγάζουν από τον κατάλογο των αυτοτελώς εργαζομένων και απορρίπτουν τις αιτήσεις τους.

Λέμε εμείς τώρα ως ΦΙΛΟΞΕΝΟΣ, μήπως τώρα που υπάρχει και νέα κυβέρνηση στην Κύπρο θα έπρεπε να αλλάξουν ορισμένα στραβά πράγματα του παρελθόντος;     

Δεν υπάρχουν σχόλια: