Κυριακή 12 Αυγούστου 2018

Στους 40 βαθμούς και σήμερα ο υδράργυρος στην Κύπρο



Κίτρινη προειδοποίηση εξέδωσε για σήμερα η Μετεωρολογική Υπηρεσία για τις ώρες 11:00 με 17:00, με τις θερμοκρασία να αγγίζει μέχρι και τους 40 βαθμούς Κελσίου.


Σύμφωνα με την πρόγνωση, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν το πρωί δυτικοί ως βορειοδυτικοί και τοπικά μέχρι νοτιοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ για να καταστούν σταδιακά μέχρι το μεσημέρι νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ.

Παροδικά το απόγευμα, τοπικά στα δυτικά και στα νότια, θα πνέουν ισχυροί, 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά λίγο ταραγμένη αλλά το απόγευμα, στα δυτικά και τοπικά στα νότια, θα είναι μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 40 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 35 στα νότια και ανατολικά παράλια, γύρω στους 32 στα δυτικά και βόρεια παράλια και στους 31 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. 

Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Τις αυγινές κυρίως ώρες ενδέχεται τοπικά να σχηματιστεί αραιή ομίχλη ή και χαμηλή νέφωση. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ για να καταστούν αργότερα βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και τοπικά μέχρι νοτιοανατολικοί, ασθενείς, 3 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη, στα νότια και ανατολικά παράλια και λίγο ταραγμένη, στα δυτικά και τοπικά στα βόρεια παράλια. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 26 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 25 στα νότια και ανατολικά παράλια, γύρω στους 23 στα δυτικά και βόρεια παράλια και στους 18 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. 

Τη Δευτέρα, την Τρίτη και την Τετάρτη, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. 

Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή κατά το τριήμερο, παραμένοντας λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές. 



http://www.sigmalive.com/news/local/523996/kitrini-proeidopoiisi-xtypaei-40ari-simera-i-thermokrasia