Σάββατο 11 Αυγούστου 2018

Στην κορυφή της Ευρώπης και η Βούλα Παπαχρήστου. Χρυσό στο τριπλούν. ΒΙΝΤΕΟ


Απίθανες στιγμές για τον ελληνικό αθλητισμό με την Βούλα Παπαχρήστου να πανηγυρίζει τη μεγαλύτερη επιτυχία της καριέρας της κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στον τελικό του τριπλούν!

Δείτε το χρυσό άλμα ΕΔΩ!!!





Αυτό είναι το τρίτο χρυσό γα την Ελλάδα (Τεντόγλου στο μήκος, Στεφανίδη στο ύψος τα άλλα δύο) και τεάρτο συνολικά (ασημένιο η Κυριακοπούλου), ενώ είναι το δεύτερο χρυσό που πανηγυρίζει ο Γιώργος Πομάσκι καθότι είναι και ο προπονητής του Τεντόγλου.


Η Παπαχρήσου, η οποία είχε κατακτήσει χρυσό μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, αλλά σε επίπεδο Νεανίδων (2009, 2011) επιζητούσε μια μεγάλη επιτυχία σε επίπεδο γυναικλών καθώς τρεις φορές είχε κατακτήσει το χάλκινο (Πόρτλαντ 2016 – παγκόσμιο κλειστού, Άμστερνταμ 2016 – ευρωπαϊκό ανοιχτού, Βελιγράδι 2017 – ευρωπαϊκό κλειστού) κι αυτή τη φορά τα κατάφερε σε έναν τρελό αγώνα!


Τρελό γιατί μέχρι την 5η της προσπάθεια είχε τέσσερις άκυρες, αλλά και το χρυσό άλμα στα 14.60 που εν τέλει της χάρισε την πρώτη θέση.



Η Βούλα ήταν το φαβορί στο τριπλούν, ωστόσο φάνηκε να φορτώνεται με άγχος όταν έκανε άκυρη στην πρώτη της προσπάθεια, για να ακολουθήσει το μεγάλο άλμα στη δεύτερη προσπάθεια (με το οποίο ισοφάρισε την κορυφαία της φετινή επίδοση).



Από κει και μετά ήταν η ώρα της... αναμονής. Στις τρεις τελευταίες προσπάθειες η Παπαχρήστου έκανε τελευταία το άλμα κι αφού έβλεπε ότι δεν μπορούν να την περάσουν ρίσκαρε για μια μεγάλη επίδοση κάνοντας άκυρες. Μόνο που οι υπόλοιπες δεν μπορούσαν να την ακολουθήσουν με την Κρίστιν Γκιέρις (Γερμανία) να μένει δεύτερη με τα 14.45μ. και την Άνα Πελετέιρο να είναι τρίτη με 14.44μ.



Κι έτσι απελευθερωμένη στην τελευταία της προσπάθεια απέφυγε το άκυρο για να προσγειωθεί στα 14.32 κι αμέσως να κάνει το δικό της γύρο του θριάμβου!



https://www.protothema.gr/sports/article/812175/europaiko-stivou-stin-korufi-tis-europis-kai-i-voula-papahristou/