Κυριακή 5 Αυγούστου 2018

Μειωμένη η κίνηση στα κέντρα αναψυχής της Κύπρου

Νεόφυτος Θρασυβούλου
πρόεδρος ΟΣΙΚΑ

Μειωμένη κίνηση παρατηρήθηκε τον Ιούλιο στα κέντρα αναψυχής σε παγκύπριο επίπεδο, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής Φύτο Θρασυβούλου.

Ο κ. Θρασυβούλου σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ανέφερε πως η κίνηση στα κέντρα αναψυχής τον Ιούλιο κυμάνθηκε στο 60% σε σύγκριση με πέρσι τον αντίστοιχο μήνα, όταν το ποσοστό κυμάνθηκε στο 70%.

Μόνη εξαίρεση, είπε ο πρόεδρος του ΟΣΙΚΑ, παρατηρήθηκε στη Λεμεσό, όπου η πληρότητα των κέντρων αναψυχής κυμάνθηκε στο 65%.
Όσον αφορά τον πρώτο μήνα του καλοκαιριού, τον Ιούνιο, ο κ. Θρασυβούλου σημείωσε πως η κίνηση ήταν πιο ικανοποιητική σε σχέση με τον Ιούλιο, με τα ποσοστά πληρότητας να κυμαίνονται γύρω στο 65% με 70%.
Σε ό,τι αφορά τον Αύγουστο, ανέφερε πως προβλέπεται ένας πολύ καλός μήνας λόγω και του εγχώριου τουρισμού με το ποσοστό της πληρότητας των κέντρων αναψυχής να αναμένεται να κυμανθεί στο 85% με 90%.
Ακολούθως ο κ. Θρασυβούλου αναφέρθηκε και στο μεγάλο κύμα τουριστών από το Ισραήλ που επισκέπτεται την Κύπρο, ενώ το δεκαήμερο 10 – 25 Αυγούστου αναμένεται μεγάλη τουριστική κίνηση από ντόπιους, συμπλήρωσε.
Αναφορικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η επισιτιστική βιομηχανία ο κ. Θρασυβούλου μίλησε για υποστελέχωση σε πολύ ευαίσθητα πόστα όπως η καθαριότητα.
“Καθαριστές και καθαρίστριες δεν υπάρχουν πουθενά”, είπε χαρακτηριστικά.


κυπε