Τετάρτη 8 Αυγούστου 2018

Ο καιρός στην Κύπρο μέχρι το Σάββατο

Σήµερα Τετάρτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά το µεσηµέρι και το απόγευµα θα παρατηρούνται παροδικά αυξηµένες νεφώσεις, στα ορεινά.

Οι άνεµοι θα πνέουν το πρωί νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί και τοπικά µέχρι βορειοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 Μποφόρ για να καταστούν µέχρι το µεσηµέρι νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, µέτριοι µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 Μποφόρ.
Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη για να καταστεί παροδικά το απόγευµα, στα νότια και στα δυτικά, µέχρι ταραγµένη.
Η θερµοκρασία θα ανέλθει στους 39 βαθµούς στο εσωτερικό, στους 33 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 35 στα υπόλοιπα παράλια και στους 31 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.
Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Τις αυγινές κυρίως ώρες ενδέχεται τοπικά να σχηµατιστεί αραιή οµίχλη.
Οι άνεµοι θα πνέουν δυτικοί ως βορειοδυτικοί και αργότερα τοπικά µέχρι βορειοανατολικοί, αρχικά ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 Μποφόρ για να καταστούν αργότερα ασθενείς, 3 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη, εκτός από τα δυτικά όπου θα παραµείνει λίγο ταραγµένη.
Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 25 βαθµούς στο εσωτερικό, στα δυτικά και στα βόρεια παράλια, στους 26 στα νότια και στα ανατολικά παράλια και στους 19 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.
Την Πέµπτη, την Παρασκευή και το Σάββατο, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος.
Η θερµοκρασία, την Πέµπτη και την Παρασκευή, θα κυµανθεί στα ίδια περίπου επίπεδα µε αυτά της Τετάρτης παραµένοντας λίγο πιο ψηλά από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές, ενώ το Σάββατο αναµένεται µικρή πτώση.