Δευτέρα 13 Αυγούστου 2018

Δείτε που παρασκεύασαν χοτ-ντογκ για γκίνες



Iστορική ήταν η Κυριακή για τη Γουαδαλαχάρα, όπου καταρρίφθηκε το παγκόσμιο ρεκόρ για τη μεγαλύτερη σε μήκος γραμμή στον κόσμο φτιαγμένη από χοτ-ντογκ: η σειρά των πασίγνωστων σάντουιτς με το λουκάνικο, τοποθετημένων το ένα πίσω από το άλλο, έφθασε σε μήκος τα 1.417 μέτρα, διαπίστωσε το Γαλλικό Πρακτορείο.


Το νέο ρεκόρ συνέτριψε το προηγούμενο, που είχε σημειωθεί στην Ιαπωνία, όπου είχε φτιαχτεί μια γραμμή από χοτ-ντογκ μήκους 325,66 μέτρων.



Επί τέσσερις ώρες στο Σαπόπαν, στη Γουαδαλαχάρα, οι νέοι κάτοχοι του ρεκόρ ετοίμαζαν περίπου 10.000 perros calientes, όπως είναι γνωστά τα σάντουιτς αυτά στο Μεξικό.

Με γάντια στα χέρια, μάσκες και καλύπτρες στο κεφάλι, για να τηρηθούν οι κανόνες υγιεινής, τοποθέτησαν με τάξη τα ψωμάκια στη σειρά, το ένα πίσω από το άλλο, σχηματίζοντας μια γραμμή που έκανε ατέλειωτα ζιγκ-ζαγκ, μήκους σχεδόν ενάμισι χιλιομέτρου, πριν προσθέσουν τα λουκάνικα. Για καρύκευμα, χρειάστηκαν 100 κιλά σάλτσας τομάτας, 100 μαγιονέζας και 75 μουστάρδας.



Οι κανόνες ήταν αυστηροί: «Κάθε χοτ-ντογκ πρέπει να περιέχει ένα λουκάνικο, τουλάχιστον δύο σάλτσες και το μήκος του χοτ-ντοκ δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 18 εκατοστά. Όλοι τηρήθηκαν», επικύρωσε η Ρακέλ Ασίς, κριτής για λογαριασμό του βιβλίου Γκίνες.

«Προετοιμαζόμασταν εδώ και πάνω από έναν χρόνο. Η ιδέα γεννήθηκε επειδή ξέρουμε πόσο αγαπούν τα χοτ-ντογκ» στην περιοχή, εξήγησε η Μαρία Εουχένια Βίγια, η οργανώτρια της προσπάθειας.

Και πράγματι, πάνω από 2.000 άνθρωποι παρέστησαν στην εκδήλωση για να γευθούν στο τέλος τα σάντουιτς.



https://www.protothema.gr/world/article/812520/to-pio-nostimo-rekor-sto-mexiko-eftiaxan-ena-hiliometro-apo-hot-dog-espase-to-rekor-gines/