Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2019

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΦΟΥ ΚΑΙ ΠΡΕΣΒΗΣ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΑΝ ΤΟ «ΠΑΡΚΟ ΚΙΝΑΣ»


Παρουσία πλήθους δημοτών που κατέκλεισε τον χώρο, ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος και ο Πρέσβης της Κίνας Huang Xingyuan τέλεσαν χθες βράδυ τα εγκαίνια του «Πάρκου Κίνας» το οποίο δημιουργήθηκε από τον Δήμο Πάφου και την Πρεσβεία της Λαϊκής Δημοκρατίας στην Κύπρο μεταξύ των οδών Κάνιγγος και Μακεδονίας (οικόπεδα Αχμέτ Ρασίντ).

Μιλώντας στην τελετή, ο Δήμαρχος Πάφου σημείωσε μεταξύ άλλων ότι η Τοπική Αρχή, συνεπής στις υποσχέσεις της και σταθερή στις αποφάσεις της συνεχίζει να φτιάχνει τις γειτονιές, να ομορφαίνει την πόλη, να καλλιεργεί σχέσεις φιλίας και αδελφοσύνης μεταξύ όλων των κατοίκων της, ντόπιων και ξένων. Είναι μέσα σε αυτό το πνεύμα, πρόσθεσε, που δημιουργήσαμε αυτό το Πάρκο με τον όμορφο παιγνιδότοπο για να προσφέρουμε τη δυνατότητα στις οικογένειες των κινέζων συμπολιτών μας αλλά και των ντόπιων κατοίκους μας να απολαμβάνουν με τα παιδιά τους όμορφες στιγμές ψυχαγωγίας και χαλάρωσης σε ένα ασφαλές περιβάλλον. Ο Δήμος Πάφου, συνέχισε, μπαίνει μπροστά και ανοίγει το δρόμο. Προγραμματίζει και εκτελεί έργα, διαμορφώνει και ευπρεπίζει χώρους, δίνοντας το παράδειγμα της σωστής πρακτικής. Τώρα, είναι στο χέρι του πολίτη να αναλάβει το δικό του μερίδιο ευθύνης και να δώσει την ανάλογη συνέχεια διαφυλάσσοντας τον χώρο που παραλαμβάνει και διατηρώντας τον καθαρό, λειτουργικό και ευπρεπή. Θέλω να προειδοποιήσω για ακόμη μια φορά, υπογράμμισε ο Δήμαρχος Πάφου, ότι φαινόμενα βανδαλισμού και ανευθυνότητας δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτά. Και προς τούτο ο Δήμος Πάφου λαμβάνει ήδη όλα τα απαραίτητα μέτρα.
Από την πλευρά το ο Πρέσβης της Κίνας ευχαρίστησε το Δήμο Πάφου και προσωπικά το Δήμαρχο για τη στενή συνεργασία που διατηρούν τα τελευταία χρόνια, σημειώνοντας ότι Κίνα και η Κύπρος υπήρξαν πάντοτε καλοί φίλοι και συνεργάτες οι οποίοι εμπιστεύονται και υποστηρίζουν ο ένας τον άλλον. Η πολιτική αμοιβαία εμπιστοσύνη, τόνισε, έχει διευρυνθεί, οι ανταλλαγές και η συνεργασία σε διάφορους τομείς έχουν επεκταθεί και η παραδοσιακή φιλία έχει βάθος και διάρκεια. Εκτιμούμε ιδιαίτερα το γεγονός, είπε, ότι μια φημισμένη ιστορική, πολιτιστική και τουριστική πόλη της Ευρώπης, η Πάφος, ήταν ανέκαθεν στην πρώτη γραμμή των σχέσεων της Κύπρου με την Κίνα και πρωτοστατεί στην ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.
Η τελετή περιελάβανε επίσης αποκαλυπτήρια αναμνηστικής πλάκας, φύτευση από τον Δήμαρχο και τον Πρέσβη ενός δένδρου ελιάς ως διαχρονικού συμβόλου ειρήνης και φιλίας, ανάκρουση Εθνικών Ύμνων και φαντασμαγορική παράσταση από το κινέζικο σχήμα Anhui Performing. Η εκδήλωση έκλεισε με ανοικτή δεξίωση.