Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2019

ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΙΕΡΟΚΗΠΙΩΤΗΣ. "Χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία, για δημιουργία θαλασσίου πάρκου, στα Δημοτικά Μπάνια...!"Το όνειρο για δημιουργία θαλάσσιου πάρκου στα Δημοτικά Μπάνια, έχει πλέον πάρει σάρκα και οστά!
Η προσπάθεια πολλών παραγόντων στην επαρχία μας, για προσέλκυση ποιοτικού τουρισμού συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς και το γεγονός ότι με την πρόσφατη έκδοση του διατάγματος από τον αρμόδιο Υπουργό, η παραλία των Δημοτικών Μπάνιων έχει κηρυχθεί ως το πρώτο Φυσικό Snorkeling Park (πάρκο ελευθέρας κατάδυσης) στην Κύπρο, προκαλεί την μεγάλη ικανοποίηση και των Χειμερινών Κολυμβητών Πάφου.

Τα Δημοτικά Μπάνια έχουν εμπλουτιστεί με μοναδικά γλυπτά σε σχήμα κοχυλιών , τα οποία σχεδίασε με ξεχωριστή μαεστρία η Γιώτα Ιωαννίδου. Το έργο αποτελείται από τρεις γλυπτικές συνθέσεις κοχυλιών σε τρια διαφορετικά σημεία του βυθού. Μια πιο μικρή σύνθεση από κελύφη αχινών έχει τοποθετηθεί έξω από το νερό μέσα στις φυσικές λεκάνες των βράχων προδιαθέτοντας τον επισκέπτη για τις εκπλήξεις που ακολουθούν στο βυθό, Ο πρόεδρος των Χειμερινών Κολυμβητών Πάφου,  Ματθαίος Ιεροκηπιώτης τόνισε χαρακτηριστικά: "Ως Χειμερινοί Κολυμβητές χαιρετίζουμε την εισήγηση των διαφόρων εμπλεκομένων για δημιουργία, ενός πάρκου θαλάσσιας ζωής στα Δημοτικά Μπάνια. 

Με αυτό τον τρόπο αφενός θα αποκτήσουμε ένα ισχυρό διαπραγματευτικό όπλο για να προσελκύσουμε ποιοτικό τουρισμό που πλέον ζητά αυτές τις διευκολύνσεις για τις διακοπές του και αφετέρου με τα έργα που θα γίνουν θα αναβαθμιστεί ακόμη περισσότερο μια παραλία, η οποία αποτελεί σήμα κατατεθέν για την επαρχία μας. Άλλωστε τα δημοτικά Μπάνια με τις παροχές που προσφέρουν και τη φήμη που έχουν αποκτήσει από τις πολλές και ιδιαίτερα πρωτοποριακές εκδηλώσεις που διοργανώνουν οι Χειμερινοί Κολυμβητές, του Σωματείου "Βρυσούθκια Κέλπετρη",  αποτελούν  και την προμετωπίδα για προσέλκυση εκείνων του τουριστών, οι οποίοι θα δώσουν στην πόλη μας την "οικονομική ανάσα" που χρειάζεται. 

Και κατέληξε ο Ματθαίος Ιεροκηπιώτης: "Με αυτό τον τρόπο , θα υπάρχει ένα επιπλέον μέτρο προστασίας του σπάνιου βυθού των Δημοτικών μας Μπάνιων και θα μπει επιτέλους φραγμός στο ανεξέλεκτο ψάρεμα, σε μια περιοχή λουομένων. Με τις στοχευμένες κινήσεις που θα γίνουν, είμαστε σίγουροι ότι  η περιοχή των Δημοτικών Μπάνιων αναμένεται να αποτελεί πολύ σύντομα σημείο αναφοράς και μια μοναδική εμπειρία για ελευθέρα κατάδυση (snorkeling)".