Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2019

Όλα τα νεότερα σχετικά με την καταδίωξη και ρίψη πυροβολισμών στην Αργάκα



Ραγδαίες είναι πλέον οι εξελίξεις στο σοβαρό επεισόδιο που σημειώθηκε τα ξημερώματα στην Αργάκα μετά από καταδίωξη μοτοσυκλέτας από αστυνομική περίπολο
την ρίψη πυροβολισμών από τους αστυνομικούς και τον τραυματισμό των δύο νεαρών επιβατών της μοτοσυκλέτας από τις σφαίρες.

Η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη των δύο νεαρών, αφού διαπιστώθηκε ότι ένας εξ αυτών έφερε κατά την ώρα του επεισοδίου κυνηγετικό όπλο. Παράλληλα, η Αστυνομία προχώρησε και στην ενημέρωση του Γενικού Εισαγγελέα για την υπόθεση και πλέον αναμένεται η απόφαση κατά πόσο την έρευνα για τα όσα σοβαρά διαδραματίσθηκαν στην Αργάκα θα αναλάβει ανακριτής της δύναμης ή η Ανεξάρτητη Αρχή Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά της Αστυνομίας, την οποία πέραν της δύναμης ενημέρωσαν ήδη με την καταγγελία τους οι οικείοι των δύο νεαρών.
Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Αρχηγείου Αστυνομίας τα μέλη της Αστυνομίας Πάφου είδαν τετράτροχη μοτοσυκλέτα να κινείται ύποπτα. Σε σήμα των αστυνομικών να σταματήσει ο οδηγός δεν υπάκουσε και ανέπτυξε ταχύτητα κινούμενος προς το μέρος των αστυνομικών, σύμφωνα με την ανακοίνωση. Τα μέλη της δύναμης, όπως αναφέρεται, για να ανακόψουν την τετράτροχη στην οποία επέβαιναν δυο νεαροί έριξαν προειδοποιητικούς πυροβολισμούς στον αέρα, ωστόσο οι δυο νεαροί απομακρύνθηκαν, οπότε ρίχθηκαν πυροβολισμοί στα ελαστικά της τετράτροχης με στόχο την ακινητοποίηση της.
Κάτι τέτοιο δεν έγινε και οι δύο νεαροί εξαφανίσθηκαν. Λίγη ώρα αργότερα ωστόσο, στην Αστυνομία λήφθηκε πληροφορία ότι δυο νεαροί ηλικίας 22 και 19 ετών, από την Πάφο, μετέβησαν στο Νοσοκομείο Πόλης Χρυσοχούς με τραύματα στα πόδια που σύμφωνα με τους γιατρούς προκλήθηκαν από πυροβολισμό και κρατήθηκαν για νοσηλεία. Η Αστυνομία διερεύνησε το θέμα και κατά πόσο πρόκειται για τους επιβάτες της τετράτροχης μοτοσυκλέτας, γεγονός που επιβεβαιώθηκε στη συνέχεια. Ειδικότερα, ο 22χρονος διαπιστώθηκε ότι έφερε διαμπερές τραύμα στο πόδι, ενώ ο 19χρονος έφερε έγκαυμα που εκτιμάται ότι προκλήθηκε από τη σφαίρα που τον πέρασε ξυστά από το πόδι του. Τους δύο νεαρούς επρόκειτο να εξετάσει και ιατροδικαστής, με τους ιατρούς να αναφέρουν ότι η κατάσταση της υγείας τους δεν εμπνέει καμία ανησυχία.
Οι ίδιοι και οι οικείοι τους προχώρησαν ακολούθως σε καταγγελία κατά των αστυνομικών για ρίψη πυροβολισμών εναντίον τους και τραυματισμό τους από αστυνομικά πυρά. Οι οικείοι των δύο νεαρών, προέβησαν, ειδικότερα σε καταγγελίες στην Επίτροπο Διοικήσεως, στην Αστυνομία και στην Ανεξάρτητη Αρχή Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά της Αστυνομίας, υποστηρίζοντας ότι οι αστυνομικοί ενήργησαν με υπερβολικό τρόπο που έθεσε σε κίνδυνο τις ζωές των παιδιών.
Κατά τη συνεχιζόμενη διερεύνηση του θέματος, η Αστυνομία κατείχε μαρτυρία και πληροφορίες ότι ένας εκ των δύο επιβατών της τετράτροχης μετέφερε κυνηγετικό όπλο χωρίς να δικαιούται κάτι τέτοιο. Εξασφαλίσθηκε ένταλμα σύλληψης των δύο νεαρών και οι εξεταστές της υπόθεσης το εκτέλεσαν μετά την  αναχώρηση των δύο από το νοσοκομείο. Εναντίον των δύο υπόπτων εξετάζονται υποθέσεις μεταφοράς δίκαννου κυνηγετικού, κοινής επίθεσης, αλόγιστης και επικίνδυνης οδήγησης, αμελούς και απερίσκεπτης πράξης, μη συμμόρφωσης σε οδηγίες αστυνομικού, καθώς και για τροχαία αδικήματα.



http://www.philenews.com/koinonia/eidiseis/article/787283/cheiropedes-stoys-dyo-poy-katadiochthikan-stin-argka