Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου 2019

Μεγάλη αύξηση στις συμμετοχές σε αγώνες Γκολφ


Κάθε προηγούμενο έχουν ξεπεράσει οι φετινές συμμέτοχες στον καθιερωμένο αγώνα γκολφ Seniors Open for Men και Ladies, τον 13ο στην σειρά .
Ο αγώνας θα διεξαχθεί και φέτος  στο Aphrodite Hills Golf Club, το Σαββατοκύριακο 21 και 22 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Κυπριακής Ομοσπονδίας Γκολφ. Στον περσινό αγώνα συμμετείχαν 100 αθλητές ενώ οι συμμετοχές φέτος ξεπερνούν τις 140 σύμφωνα με τον γραμματέα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Γκολφ Νίκο Ρωσσίδη ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίηση του για την αναγνώριση του αθλήματος αλλά και της δουλειάς που γίνεται όπως είπε από την Ομοσπονδία.

 Οι θέσεις έχουν υπερκαλυφθεί, με τους παίκτες που φτάνουν στην Κύπρο ειδικά για τον αγώνα να έχουν αυξηθεί φέτος κατά 50% στους άνδρες και κατά 40% στις γυναίκες. Ο Νίκος Ρωσσίδης ανέφερε ότι κάθε χρόνο οι συμμέτοχές στο συγκεκριμένο τουρνουά αυξάνονται. Πέρσι συμμετείχαν 100 αθλητές και την προηγούμενη χρονιά 80. Στον αγώνα λαμβάνουν μέρος γκόλφερς από δεκαοκτώ  διαφορετικές χώρες, όπως Λίβανο, Ισραήλ, Ρωσία αλλά και χώρες της ΕΕ όπως Γερμανία , Αυστρία και Ηνωμένο Βασίλειο.
Σημειώνεται ότι πέραν των αποτελεσμάτων για τα κύρια πρωταθλήματα, κατά την διάρκεια του αγώνα θα υπάρχει ένας διαγωνισμός  για τους  Super Seniors , άνω των 65 ετών, και ένας για την μπάλα απευθείας στην τρύπα. Ιδιαίτερα για το  τελευταίο μάλιστα αθλοθετείται με  βραβείο για ένα ταξιδιωτικό κουπόνι αξίας € 10.000 χορηγία της Κυπριακής Ομοσπονδίας Γκολφ.
Τον αγώνα οργανώνει η Κυπριακή Ομοσπονδία Γκολφ , με κύριο χορηγό το υφυπουργείο τουρισμού.