Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2019

ΥΠΟΓΡΑΦΗΚΑΝ ΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΓΙΑ ΔΩΡΕΑΝ WiFi KAI ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΘΟΝΩΝ ΑΦΗΣ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΑΦΟΥ


Δωρεάν WiFi και ψηφιακές οθόνες αφής για την πληροφόρηση του κοινού, ντόπιων και ξένων, σχετικά με τις δραστηριότητες της πόλης, θα διαθέτει εντός των προσεχών 2 μηνών η περιοχή του παραδοσιακού εμπορικού κέντρου της Πάφου.

Το πρωί, ο Δήμαρχος Φαίδωνας Φαίδωνος υπέγραψε με την ανάδοχο εταιρεία M. Georgiou Training Center Ltd το σχετικό συμβόλαιο συνολικού ποσού 31.648 ευρώ. Οι ψηφιακές οθόνες θα είναι συνδεδεμένες με την πλατφόρμα πολιτισμού, τουρισμού και επιχειρηματικότητας που ήδη ετοιμάζει ο Δήμος Πάφου ώστε να προσφέρει στον κάθε δημότη ή επισκέπτη άμεση και ολοκληρωμένη πληροφόρηση για οτιδήποτε μπορεί να τον ενδιαφέρει, από εστιατόρια και ξενοδοχεία μέχρι πολιτιστικές εκδηλώσεις, αξιοθέατα και επιχειρήσεις.
Η δράση υλοποιείται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος «Ανάπτυξη εφαρμογών έξυπνης πόλης σε Δήμους της Κύπρου, της Κρήτης και του Βορείου Αιγαίου» γνωστό με το ακρώνυμο Smart Cities.
Στο πλαίσιο του εν λόγω Προγράμματος έχει ήδη εκπονηθεί το ολοκληρωμένο Επιχειρησιακό Σχέδιο για τη μετατροπή της Πάφου σε «έξυπνη πόλη», ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η δημιουργία ενός πρωτοποριακού application με τεχνολογία «augmented reality» καθώς και η εκπόνηση μελέτης για το Branding της πόλης.
Το έργο Smart Cities υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος συνεργασίας Interreg V-A Ελλάδα-Κύπρος 2014-2020 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και από εθνικούς πόρους της Ελλάδας και της Κύπρου. Ο Δήμος Πάφου συμμετέχει σε αυτό ως επικεφαλής εταίρος, ενώ ως εταίροι συμμετέχουν οι αδελφοποιημένοι με την Πάφο Δήμοι των Χανίων και της Λέσβου.