Σάββατο 18 Απριλίου 2020

Δείτε γιατί εκδόθηκε εξώδικο πρόστιμο 300 ευρώ στο δήμαρχο Αραδίππου. ΒΙΝΤΕΟ

Άμεση ήταν η αντίδραση της Αστυνομίας στο απόσπασμα από την λειτουργία της Αναστάσεως στον Ιερό Ναό Αποστόλου Λουκά στην Αραδίππου, το οποίο απεικόνιζε τον Δήμαρχο Αραδίππου να βρίσκεται στην εκκλησία.

                                                                                    Δείτε το βίντεο ΕΔΩ!!!

Ο Δήμαρχος, όπως φαίνεται και στο βίντεο, κοινώνησε λίγο πριν το τέλος της λειτουργίας και μετά αποχώρησε από τον Ιερό Ναό.
Ο Αρχηγός Αστυνομίας διέταξε άμεση έρευνα και εναντίον του Δημάρχου εκδόθηκε εξώδικο 300 ευρώ, όπως άλλωστε προστάζει η παραβίαση του σχετικού διατάγματος.
Τις επόμενες ώρες δεν αποκλείεται να προκύψουν κι άλλα εξώδικα, αν διαφανεί ότι εντός της εκκλησίας βρίσκονταν κι άλλα άτομα τα οποία παραβίαζαν το διάταγμα. 

Η Αστυνομία συνεχίζει την προσπάθεια για περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας, μέσα από την επιτήρηση των εκδοθέντων Υπουργικών διαταγμάτων.

Σημειώνεται ότι, στο πλαίσιο διερεύνησης σχετικών δημοσιευμάτων αλλά και βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας σήμερα όπου φαίνεται ο Δήμαρχος Αραδίππου να παρευρίσκεται σε Ναό και να λαμβάνει την Θεία Κοινωνία, δόθηκαν οδηγίες από την ηγεσία της Αστυνομίας για πλήρη διερεύνηση. Στο πλαίσιο αυτό έχει καταγγελθεί εξωδίκως ο Δήμαρχος Αραδίππου για παραβίαση των διαταγμάτων βάση του Περί Λοιμοκάθαρσης Νόμου, και γίνονται εξετάσεις για να διαπιστωθεί κατά πόσο διαπράττεται οποιοδήποτε αδίκημα από οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο. Όπως έχουμε αναφέρει πολλές φορές από την αρχή της προσπάθειας αυτής, κανένας εξαιρείται από τα σχετικά διατάγματα και ουδείς είναι υπεράνω του Νόμου.

Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με τα διατάγματα απαγορεύεται η προσέλευση πολιτών σε χώρους θρησκευτικής λατρείας. Αυτή η απαγόρευση ισχύει και για την Αναστάσιμο Ακολουθία απόψε, αλλά και για τις άλλες Λειτουργίες που ακολουθούν αυτές τις μέρες. Εξαίρεση αποτελεί μόνο η μετάβαση σε τελετές (κηδείες, γάμους, βαφτίσεις) από συγγενείς πρώτου και δεύτερου βαθμού που δεν υπερβαίνουν τον αριθμό των δέκα προσώπων.

Τέλος, τονίζεται ότι η Αστυνομία θα συνεχίσει να προβαίνει σε όλες τις δέουσες ενέργειες για την εφαρμογή των διαταγμάτων και δεν θα χαριστεί σε κανέναν.