Τετάρτη 29 Απριλίου 2020

Θετικός στον κορωνοϊό πήγε στα γενέθλια του 93χρονου πατέρα του. Θετικό κρούσμα σε οίκο ευγηρίας


Για απαράδεχτες συμπεριφορές που θέτουν σε κίνδυνο την Δημόσια Υγεία έκανε λόγο με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου.

Σύμφωνα με την ανάρτηση του από τη χθεσινή ιχνηλάτηση εντοπίστηκε θετικό κρούσμα κορωνοϊού σε οίκο ευγηρίας σε οικιακή βοηθό που διέμενε στο χώρο, καθώς ο ιδιοκτήτης της οικίας που διέμενε ανακαίνιζε το σπίτι.
Μάλιστα, η ίδια  ήρθε σε επαφή με τα άτομα που φιλοξενούνται και εργάζονται στο χώρο χωρίς να λαμβάνει τα απαραίτητα προστατευτικά μέτρα, όπως η χρήση μάσκας που είναι υποχρεωτική στις στέγες.
Την ίδια ώρα, ο Υπουργός σημείωσε στην ανάρτηση του πως από τη χθεσινή ιχνηλάτηση θετικός βρέθηκε στον ιό και εστιάτορας ο οποίος παρευρέθηκε την προηγούμενη μέρα στα γενέθλια του 93χρονου πατέρα του μαζί με πολλά άλλα μέλη της οικογένειας. 
Ο Υπουργός έδωσε ήδη οδηγίες οι δύο υποθέσεις να παραπεμφθούν στην Αστυνομία και στο Υπουργείο Εργασίας.
Αυτούσια η ανάρτηση του Υπουργού:
«Από την χθεσινή ιχνηλάτηση προέκυψε περιστατικό οικιακής βοηθού που διέμενε σε οίκο ευγηρίας λόγο ανακαίνισης της οικίας του ιδιοκτήτη και χωρίς να λαμβάνει μέτρα προστασίας (χρήση μάσκας που είναι υποχρεωτική στις στέγες) και εστιάτορας ο οποίος την προηγούμενη μέρα παρευρέθηκε στα γενέθλια του 93χρονου πατέρα του με πολλά μέλη της οικογένειας. Απαράδεχτες συμπεριφορές που θέτουν σε κίνδυνο την Δημόσια Υγεία και τους κόπους και θυσίες της κοινωνίας. Έχω δώσει οδηγίες να παραπεμφθούν οι υποθέσεις στην Αστυνομία και στο Υπουργείο Εργασίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: