Δευτέρα, 27 Απριλίου 2020

55 τεστ για κορωνοϊό στα Κούκλια


Διαγνωστικά τέστ για τον κορωνοϊό σήμερα από το Κ.Σ. Κουκλιών σε 55 κατοίκους αναλαμβάνοντας το κόστος
Στην διενέργεια διαγνωστικών τεστ για τον κορωνοϊό ξεκινά σήμερα το Κ.Σ. Κουκλιών , σύμφωνα με τον πρόεδρο του κοινοτικού συμβουλίου Κουκλιών Μιχάλη Νικολάου .

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Νικολάου ανέφερε πως η απόφαση για την δειγματοληψία 55 κατοίκων αποφασίστηκε στο πλαίσιο τηλεδιάσκεψης που έγινε από την κοινοτική αρχή. Ο κ. Νικολάου ανέφερε πως στους 55 πολίτες της περιοχής συμπεριλαμβάνονται 40 κάτοικοι της κοινότητας Κουκλιών, 5 από το Χά – Ποτάμι και 10 από το Aphrodite Hills.
Την κατακύρωση της προσφοράς έλαβαν τα Χημικά Εργαστήρια – Χημείο Γιαννουκά ενώ, όπως είπε, η συμφωνία υπεγράφη και για την δειγματοληψία των κατοίκων της περιοχής του ενημερώθηκε η Έπαρχος Πάφου και το Υπουργείο Υγείας από τους οποίους έλαβε έγκριση.
Όπως ανακοίνωσε η εξέταση των 55 ατόμων, ξεκινά στις 08:00 το πρωί έξω από τα Γραφεία του Κοινοτικού Συμβουλίου Κουκλιών. Ανάμεσά στους 55 που επιλέχθηκαν είναι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται σε υπεραγορές της περιοχής, κάτοικοι των Κουκλιών με ξένη υπηκοότητα και ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.
Το κόστος που ανέρχεται κατόπιν προσφοράς στις 5.500ευρώ χωρίς το Φ.Π.Α.για τα 55 άτομα θα αναλάβει εξολοκλήρου το κοινοτικό συμβούλιο Κουκλιών.
Στο μεταξύ το Κοινοτικό Συμβούλιο Κουκλιών σε συνεργασία με το σύνδεσμο Κοινοτικού Εθελοντισμού Κουκλιών χορήγησαν στους φοιτητές της κοινότητας το ποσό των 600 ευρώ.
Όπως αναφέρει ο κοινοτάρχης Μιχάλης Νικολάου πρόκειται για προσφορά λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού με στόχο να στηριχθούν εμπράκτως οι οικογένειές των 22 φοιτητών της κοινότητας.
Στα Γραφεία του Κ.Σ. Κουκλιών μετέβησαν την Τετάρτη προ του Πάσχα οι δικαιούχοι και παρέλαβαν τις επιταγές τους, κατέληξε.


κυπε

Δεν υπάρχουν σχόλια: