Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2020

Σε πολύ χαμηλά επίπεδα οι πληρότητες των ξενοδοχείων στην Πάφο

Στο 10% με 15% αναμένεται να κυμανθει η πληρότητα των ξενοδοχείων τον Σεπτέμβριο στην Επαρχία Πάφου, σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου του Συνδέσμου Ξενοδόχων Πάφου Ευριπίδη Λοιζίδη.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Λοιζίδης ανέφερε πως τον Αύγουστο μήνα στην Επαρχία Πάφου, 52 ξενοδοχειακές μονάδες έμειναν ανοικτές, ωστόσο στις επόμενες εβδομάδες θα διαφανεί και η διάθεση των ξενοδόχων για την λειτουργία ή μη των ξενοδοχειακών τους μονάδων μετά και την ανακοίνωση της παράτασης μέχρι και το τέλος Οκτωβρίου των μέτρων στήριξης των εργαζομένων στην τουριστική και ξενοδοχειακή βιομηχανία.

Ο Σύνδεσμος Ξενοδόχων Πάφου είπε ο κ. Λοιζίδης χαιρετίζει την παράταση μέχρι και το τέλος Οκτωβρίου των μέτρων στήριξης των εργαζομένων στην τουριστική και ξενοδοχειακή βιομηχανία, καθώς και των επιχειρήσεων που αντιμετωπίζουν προβλήματα μείωσης του κύκλου εργασιών τους, που εξήγγειλε η Κυβέρνηση διά των Υπουργών Οικονομικών και Εργασίας.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του Συνδέσμου Ξενοδόχων Πάφου ανέφερε πως τα μέτρα κινούνται προς την ορθή κατεύθυνση, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την τουριστική βιομηχανία που κατά γενική ομολογία έχει δεχθεί καίριο πλήγμα από την πανδημία.

Όπως ανέφερε η κυβέρνηση με απόφαση της έχει επεκτείνει το πρόγραμμα για ανεργιακό επίδομα για το covid- 19 μέχρι τέλος Οκτωβρίου, σημειώνοντας πως για τους ξενοδόχους που αποφασίσουν να κρατήσουν τα ξενοδοχεία τους σε λειτουργία , το Κράτος θα επιδοτεί το 80% για όσους υπαλλήλους θα απασχολήσουν και το υπόλοιπο 20% θα το συνεισφέρει ο εργοδότης.

Επίσης συνέχισε, όσοι υπάλληλοι δεν θα επιστρέψουν στην εργασία τους το Κράτος θα επιδοτεί το 60% στους ξενοδόχους και το ξενοδοχείο θα τα δίνει στους υπαλλήλους .

Με την παράταση των μέτρων στήριξης των εργαζομένων βοηθούνται πολύ οι ξενοδόχοι είπε ο κ. Λοιζίδης και αποτελεί κίνητρο να παραμείνουν ανοικτά τα ξενοδοχεία τους φέρνοντας περισσότερο προσωπικό να εργαστεί για να μην ζουν με το ανεργιακό επίδομα.

Επίσης στη βάση του σχετικού διατάγματος σημείωσε, απαγορεύονται οποιεσδήποτε απολύσεις μέχρι το τέλος του χρόνου.

Ερωτηθείς για το Σεπτέμβριο μήνα είπε πως όλες οι εταιρείες άρχισαν δειλά δειλά να πετούν στην Κύπρο και η Βρετανία που ανήκει στην Κατηγορία Β’ είναι υποχρεωτικό για τους Βρετανούς ταξιδιώτες πριν να εισέλθουν στην Κύπρο να έχουν το τεστ covid- 19 , 72 ώρες πριν από την άφιξη τους.

Αυτό είπε ο κ. Λοιζίδης δεν διευκολύνει πολύ τα πράγματα αλλά είναι ένα αναγκαίο κακό για την ασφάλεια των ιδίων αλλά και των Κυπρίων.

Ενδεικτικά ανέφερε πως αυτοί που έρχονται ελεγχόμενοι στην Κύπρο είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα διατηρήσουν μια πολύ καλή εικόνα.

Ευχήθηκε επίσης όπως του χρόνου να έχουμε μια καλύτερη σεζόν και να ξεκινήσει η χρήση του εμβολίου, κατέληξε.



κυπε

Δεν υπάρχουν σχόλια: