Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020

Επιστολή προς Πρόεδρο Αναστασιάδη. "Τα νέα μέτρα δίνουν το τελειωτικό χτύπημα στα κέντρα αναψυχής Πάφου

Μετά από συνάντηση μεταξύ βουλευτών Πάφου, ΔΣ ΣΙΚΑΠ και στην παρουσία του προέδρου της ΟΣΙΚΑ, έχει σταλεί επιστολή προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην οποία μεταξύ άλλων κρούεται ο κώδωνας του κινδύνου για τις επιχειρήσεις εστίασης Πάφου μετά τα νέα περιοριστικά μέτρα.

Ακλουθεί η επιστολή ...

 

Προς Εξοχότατο Πρόεδρο της Κυριακής Δημοκρατίας

Εξοχότατε,

                  δια της παρούσης και μετά την συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής Πάφου – ΣΙΚΑΠ – στην παρουσία του προέδρου της Παγκύπριας Ομοσπονδία Κέντρων Αναψυχής – ΟΣΙΚΑ –  και των βουλευτών Πάφου, κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου για τις επιχειρήσεις εστίασης της Πάφου.

Η Πάφος δοκιμάστηκε για δύο εβδομάδες με ωράρια στα κέντρα αναψυχής μέχρι τις 22.30 μμ και διαπιστώθηκε μείωση των κρουσμάτων. Θεαματική μείωση των κρουσμάτων είχαμε και πρόσφατα, κάτι που λέχθηκε την περασμένη Παρασκευή  27/11/2020 από τους επιδημιολόγους κατά την τελευταία ανακοίνωση των κρουσμάτων ανά Επαρχία.

 

Εξοχότατε, δυστυχώς η αδικία σε βάρος της Πάφου συνεχίζεται. Η επιδημιολογική κατάσταση δεν δικαιολογεί  τα μέτρα που έχουν εξαγγελθεί. Είναι αδιανόητο και κοροϊδία  να κλείνουν οι χώροι εστίασης από τις 19.00 μμ. Διερωτόμαστε, ποιά οικογένεια  θα πάει για φαγητό από η ώρα 5 ή 6 το απόγευμα ;

Η οικονομία της Πάφου η οποία σε πολύ μεγάλο βαθμό στηρίζεται στον Τουρισμό και  έχει ήδη πληγεί καίρια από τα περιοριστικά μέτρα που λαμβάνονται από τον περασμένο Μάρτιο.  Με τα νέα  μέτρα  δέχεται το τελειωτικό χτύπημα.

Αντιλαμβανόμαστε τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε λόγω της πανδημίας. Η Πάφος όμως συμμορφώνεται με όλα τα μέτρα που ανακοινώνονται. Γι αυτό κύριε Πρόεδρε ζητούμε όπως οι χώροι εστίασης από τις 30 Νοεμβρίου 2020 μέχρι 13 Δεκεμβρίου 2020, λειτουργούν μέχρι τις 22.30 μμ.

 

Αισιοδοξούμε να δείτε θετικά το αίτημά μας. Τα μέλη μας βρίσκονται σε απόγνωση και πολύ κοντά στην οικονομική καταστροφή.

 

Πάντα στη διάθεσή σας για όποιες διευκρινίσεις

 

Νεόφυτος Θρασυβούλου

Πρόεδρος ΟΣΙΚΑ

 

Στο μεταξύ, οι Βουλευτές Πάφου και το ΔΣ του Συνδέσμου Κέντρων Αναψυχής Πάφου σε συνάντηση εξέτασαν τα πρόσφατα περιοριστικά μέτρα τα οποία πλήττουν καίρια της επιχειρήσεις εστίασης. Αποφασίστηκε όπως γίνουν άμεσα παραστάσεις προς την εκτελεστική εξουσία και παράλληλα να αποσταλεί υπόμνημα προς την Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής για τα υπόλοιπα θέματα που απασχολούν το κλάδο ,όπως ενοίκια , καταβολή δόσεων κλπ.


Δεν υπάρχουν σχόλια: