Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2020

Εκπέμπουν SOS τα κέντρα αναψυχής Πάφου λόγω του τοπικού lockdown

Οι επιδημιολογικοί  δείκτες της Πάφου έχουν βελτιωθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό, γι΄ αυτό  επιβάλλεται η άμεση άρση του lockdown που έχει επιβληθεί στην πόλη και επαρχία από τις 12 Νοεμβρίου, δήλωσε ο αναπληρωτής πρόεδρος του Συνδέσμου ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής Πάφου – ΣΙΚΑΠ- Δημήτρης Καλλής.

Πιστεύουμε, είπε, πως η Πάφος δεν έπρεπε να είχε κλείσει, κάτι άλλωστε που έχει ακουστεί από ειδικούς, εντούτοις, οι Παφίτες έχουμε σταθεί στο ύψος των περιστάσεων κι έχουμε καταφέρει με τη στάση μας να μειώσουμε ακόμη περισσότερο τα κρούσματα στην πόλη και Επαρχία, τηρώντας αυστηρά όλα τα μέτρα.

Τα κέντρα αναψυχής της Πάφου, που φέτος βρίσκονται σε δραματική κατάσταση λόγω της πανδημίας, εκπέμπουν πλέον SOS, τόνισε με έμφαση ο κ. Καλλής, σημειώνοντας ότι, το lockdown που διανύουμε μας έχει καταστρέψει. Δύσκολα, διευκρίνισε, αρκετά κέντρα θα καταφέρουν να λειτουργήσουν μετά το κλείσιμό τους στις 12 Νοεμβρίου, που αποφασίστηκε από την κυβέρνηση.

Έστειλε το μήνυμα  ότι, ιδιαίτερα κατά την περίοδο των εορτών τα κέντρα αναψυχής, που θα καταφέρουν να επαναλειτουργήσουν θα πρέπει  να έχουν ωράριο λειτουργίας τουλάχιστον μέχρι τις 01.00, τηρώντας φυσικά όλα τα μέτρα και τις αποστάσεις, που προνοούν τα διατάγματα του υπουργείου Υγείας.

Έτσι, ξεκαθάρισε,  θα μπορέσουν οι συνάδελφοι να δουλέψουν αυτές τις εορταστικές μέρες, καλύπτοντας ένα πολύ μικρό μέρος των τεράστιων εξόδων που έχουν συσσωρευτεί στις επιχειρήσεις τους.

Επιβάλλεται, οικονομικά να στηριχτούμε περισσότερο σε σύγκριση με άλλες επαρχίες, γιατί είμαστε τουριστική περιοχή η οποία κατά τη φετινή περίοδο είχε ελάχιστους τουρίστες, σημείωσε ο κ. Καλλής. Τα ενοίκια, πρόσθεσε, είναι ακόμη ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα, που δυστυχώς η κυβέρνηση δεν έχει αγγίξει.

 Ζητούμε την άρση του άδικου lockdown από την Πάφο για να μπορέσουμε σαν κέντρα αναψυχής να λειτουργήσουμε με φυσιολογικά ωράρια λόγω εορτών, κατέληξε ο κ. Καλλής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: