Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2020

Σε εξέλιξη βρίσκονται τα rapid και PCR test σήμερα Κυριακή στην Πάφο

 

Σε εξέλιξη βρίσκεται το πρόγραμμα πληθυσμιακού ελέγχου με τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) στην Πάφο, αλλά και της μοριακής εξέτασης PCR.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο Διευθυντής της εταιρείας Mediwell Home Healthcare Services Ζήνωνας Ζήνωνος, ανέφερε πως τα κλιμάκια της εταιρείας Mediwell Home Healthcare θα βρίσκονται σήμερα, στις Υπεραγορές Παπαντωνίου στην Λεωφόρο Ελλάδος . Σημειώνεται πως κινητή μονάδα άλλης εταιρείας λειτουργεί στην Λεωφόρο Ελευθερίου Βενιζέλου μπροστά από το Γραφείο Εξυπηρέτησης του Πολίτη.
Ο κ. Ζήνωνος ανέφερε πως στην εκστρατεία δειγματοληψίας με την μέθοδο του rapid test αντιγόνου που διενεργείται σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, τηρούνται τα μέτρα προστασίας τόσο από τους εργαζόμενους όσο και από τους φιλοξενούμενους που διενεργούν την εξέταση με τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου, με γρήγορη εξυπηρέτηση και χωρίς ταλαιπωρία.
Επιπρόσθετα κάλεσε τον κόσμο να προσέλθει για να εξεταστεί, ούτως ώστε ο εντοπισμός των θετικών κρουσμάτων, να περιοριστεί να μην έχει αντίκτυπο στην συνολική εικόνα της Επαρχίας Πάφου που ήδη φαίνεται ότι είναι καλή .
Εξέφρασε δε την ικανοποίηση του που οι πολίτες συμμορφώθηκαν με τα προτεινόμενα μέτρα από την επιδημιολογική ομάδα .
Επίσης ο Διευθυντής της εταιρείας Mediwell Home Healthcare Services ανέφερε πως τα θετικά κρούσματα ενημερώνονται με τον εντοπισμό τους επί τόπου, ούτως ώστε άμεσα να περιορίζονται, αναφέροντας πως δεν παρατηρείται καμία καθυστέρηση. Κάλεσε δε, τα άτομα που εντοπίζονται θετικά να τηρούν τους κανόνες και να τίθενται σε περιορισμό τόσο τα θετικά κρούσματα, όσο και τα άτομα που ήρθαν σε στενή επαφή τουλάχιστον για 15 λεπτά με τους θετικούς.
Όπως εξήγησε, είναι πολύ σημαντικό γιατί οι στενές επαφές μπορεί και μετά από διάστημα οκτώ ημερών να γίνουν θετικοί.
Παρατηρείται πολλές φορές συνέχισε, πως με την ανακοίνωση κάποιου ατόμου ότι είναι θετικό, πάνε κάποιοι την επόμενη μέρα και κάνουν το τεστ. Ενημέρωσε δε, πως προφανώς αυτά τα άτομα, θα βγουν αρνητικά, αφού είπε, χρειάζονται οκτώ μέρες μέχρι να γίνει η επώαση του ιού, οπότε συμπλήρωσε πρέπει οι στενές επαφές να τίθενται και αυτές σε περιορισμό για 15 μέρες.
Ερωτηθείς για την συμπεριφορά των πολιτών ο κ. Ζήνωνος ανέφερε πως οι πολίτες ήταν συνεργάσιμοι, προσέρχονταν με καλή διάθεση και άκουγαν τις οδηγίες των συνεργείων. Προσπαθούσαμε και εμείς να είμαστε είπε γρήγοροι ώστε να μην παρατηρείται, ούτε ταλαιπωρία, ούτε συνωστισμός των πολιτών, πρόσθεσε.
Με την ευκαιρία αυτή ευχαρίστησε τους λειτουργούς του Υπουργείου Υγείας οι οποίοι καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειές καθημερινά όπως και τις τοπικές αρχές που συνέβαλαν στην φιλοξενία των συνεργείων αλλά και τις υπεραγορές Παπαντωνίου που το Σαββατοκύριακο φιλοξενούν κινητή μονάδα στην υπεραγορά τους .
Ευχήθηκε επίσης από Δευτέρα να ξεκινήσει μια νέα διαδικασία ούτως ώστε το συντομότερο δυνατό να καταργηθεί το lockdown της Επαρχίας και να ατενίσουμε το μέλλον με αισιοδοξία, αλλά και να ζήσει η Πάφος το γιορτινό κλίμα των Χριστουγέννων.
Σε σχέση με τη Δευτέρα ο κ. Ζήνωνος είπε πως δεν γνωρίζει που θα βρίσκονται κινητές μονάδες της εταιρείας του, αλλά αναμένουν οδηγίες από το Υπουργείο Υγείας για καλύτερο συντονισμό.
Ευχαρίστησε επίσης όλους τους εργαζόμενους στην εταιρεία για την επαγγελματική τους συνείδηση δίδοντας τον καλύτερο εαυτό τους, για την υπομονή τους αλλά και για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που κατέβαλαν.
Ο κ. Ζήνωνος ανέφερε πως το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους τους πολίτες και ιδιαίτερα και με προτεραιότητα, όσους απασχολούνται σε χώρους εξυπηρέτησης κοινού, διανομείς και επαγγελματίες πρώτης γραμμής. Οι πολίτες θα ενημερώνονται για το αποτέλεσμα της εργαστηριακής τους εξέτασης με γραπτό μήνυμα εντός 24 ωρών, αλλά και γραπτώς, εάν επιθυμούν, από τις κινητές μονάδες εντός 30’ από τη δειγματοληψία.
Σημειώνεται πως χτες από τα 770 test που διενεργήθηκαν σε τρία σημεία της Πάφου εντοπίστηκαν τέσσερα κρούσμα. Συγκεκριμένα 319 test έγιναν στο Χώρο στάθμευσης της υπεραγοράς Παπαντωνίου στην Λεωφόρο Ελλάδος, 210 στην Λεωφόρο Ελευθερίου Βενιζέλου έξω από το Γραφείο Εξυπηρέτησης του Πολίτη και 241 στην Εκκλησία Παναγίας Χρυσοαιματούσης στην Χλώρακα.
Μοριακή Εξέταση (PCR test)
Στο μεταξύ οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι της μοριακής εξέτασης (PCR test) των εργαζομένων που εξαιρούνται από την απαγόρευση μετακινήσεων από και προς τις Επαρχίες Πάφου, συνεχίζεται και σήμερα από το συμβαλλόμενο εργαστήρι στην Επαρχία Πάφου.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της NIPD Genetics που ανέλαβε να στελεχώσει δειγματοληπτικούς σταθμούς στις επαρχίες Λεμεσού και Πάφου για τη διενέργεια εξετάσεων COVID-19 σε εργαζομένους στις δύο επαρχίες αναφέρει πως οι δειγματοληψίες στο Χώρο Στάθμευσης Σταδίου «Στέλιος Κυριακίδης» (πρώην Παφιακό) θα συνεχιστούν σήμερα 22 μέχρι 27 Νοεμβρίου από τις 08:00 – 18:00 επίσης στον ίδιο χώρο. Διευκρινίζεται δε, ότι στο χώρο στάθμευσης του Παφιακού Σταδίου η δειγματοληψία για διενεργηθεί σε δύο σημεία Α και Β.
Σημειώνεται πως από 191 δείγματα που λήφθηκαν στην Επαρχία Πάφου στο πλαίσιο ελέγχου εργαζομένων που εμπίπτουν στις εξαιρέσεις για μετακίνηση από και προς τις Επαρχίες Λεμεσού και Πάφου, εντοπίστηκαν 2 κρούσματα.
Η NIPD Genetics σημειώνει ακόμη ότι οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να έχουν μαζί τους τα ακόλουθα, όπως βεβαίωση εργοδότη ή βεβαίωση κυκλοφορίας (https://bit.ly/2UAJbP1), ταυτότητα ή διαβατήριο, και να συμπληρώσουν το έντυπο δειγματοληψίας (https://bit.ly/3nAbYQ1), επισημαίνονται πως χωρίς αυτά, δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί δωρεάν δειγματοληψία.
Η ΝΙPD Genetics απευθύνει έκκληση εκ νέου προς όλους όσοι θα προσέλθουν για τη δειγματοληψία, να τηρούν τις αποστάσεις ασφαλείας και όλα τα προστατευτικά μέτρα όπως ορίζονται από τις αρμόδιες αρχές.
Ανακοίνωσε δε, πως για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα www.nipd.com ή να καλούν στο τηλέφωνο 22 267 899 και επεσήμανε, πως τα αποτελέσματα της εξέτασης εκδίδονται εντός 36 ωρών και αποστέλλονται με SMS και με email.
Στο μεταξύ σε όλα τα σημεία που γίνονται οι σχετικές δειγματοληψίες μέλη της αστυνομικής διεύθυνσης Πάφου επιτηρούσαν για την τήρηση των αποστάσεων και τη χρήση μασκών.
Σημειώνεται δε πως το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως προτρέπει τους πολίτες όπως απευθύνονται ηλεκτρονικά για την εξασφάλιση κατ’ εξαίρεση έγκρισης διακίνησης από και προς τις επαρχίες Λεμεσού και Πάφου, για εξαιρετικά σοβαρές περιπτώσεις ή περιπτώσεις αδήριτης ανάγκης, όσο και για αναφορά προβλημάτων με την εφαρμογή των Διαταγμάτων του Υπουργού Υγείας.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση οι πολίτες προτρέπονται όπως απευθύνονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση lpanagi@mjpo.gov.cy τόσο για την εξασφάλιση κατ’ εξαίρεση έγκρισης διακίνησης από και προς τις επαρχίες Λεμεσού και Πάφου για εξαιρετικά σοβαρές περιπτώσεις ή περιπτώσεις αδήριτης ανάγκης, όσο και για αναφορά προβλημάτων με την εφαρμογή των εν λόγω Διαταγμάτων.


κυπε

Δεν υπάρχουν σχόλια: