Πέμπτη 17 Ιουνίου 2021

Αυτός φαίνεται να είναι ο δολοφόνος της 20χρονης Καρολάιν

 

Ο Χαράλαμπος Αναγνωστόπουλος, ο σύζυγος της 20χρονης Καρολάιν Κράουτς είναι σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η αστυνομία και τα οποία κρίνονται επαρκή, ο δολοφόνος της.
Η ανατροπή που φέρνει τον πιλότο από τη θέση του συντετριμμένου συζύγου και πατέρα στη θέση του κατηγορούμενου για μια από τις πλέον πολύκροτες υποθέσεις δολοφονίας των τελευταίων ετών, αφήνει άφωνη την κοινή γνώμη.

Τα στοιχεία που κατά την αστυνομία τεκμηριώνουν την ενοχή του 32χρονου πιλότου προέρχονται κυρίως από την ανάλυση με τη βοήθεια της τεχνολογίας των στοιχείων που προέρχονται από κάμερα, τα κινητά τηλέφωνα του ζευγαριού, αλλά και το βιομετρικό ρολόι της 20χρονης μητέρας που έδειξε την πραγματική ώρα του θανάτου της, που δεν συνέπιπτε με όσα είχε καταθέσει ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος.

Η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε χθες, όταν η αστυνομία έχοντας τα νέα στοιχεία στη διάθεσή της  ζήτησε από τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο να επιστρέψει στην Αθήνα από την Αλόννησο  για να εξεταστεί εκ νέου, βάσει των καινούργιων στοιχείων. Για να μη δείξουν πόσο σοβαρά ήταν τα στοιχεία αυτά και τον «τρομάξουν» έκαναν δεκτό το αίτημά του να παραμείνει άλλη μια μέρα στην Αλόννησο, προκειμένου να είναι παρών στο μνημόσυνο για την άτυχη Καρολάιν Κράουτς, τη μητέρα της ενός έτους Λυδίας. Μετά το μνημόσυνο, όπως έκανε γνωστό ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Απόστολος Σκρέκας, σε έκτακτες ανακοινώσεις λίγο μετά τις πεντέμισι το απόγευμα σήμερα, ο πιλότος παρελήφθη από πλωτό μέσο οδηγήθηκε στη Σκιάθο και από εκεί αεροπορικώς στην Αθήνα.



Από εκείνη την ώρα -"νωρίς το πρωί", είπε ο κ.Σκρέκας- κατέθετε στον 11ο όροφο της ΓΑΔΑ, στο τμήμα Ανθρωποκτονιών. Ωστόσο, οι απαντήσεις του δεν είναι πειστικές  σε σχέση με τα επαρκή στοιχεία ενοχής που έχει στη διάθεσή της η Αστυνομία.

Ειδικότερα:

-Τα στοιχεία που προέκυψαν από το κινητό του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου έδειξαν ότι δεν είχε καταθέσει την αλήθεια: Εφαρμογή στο κινητό του που καταγράφει τα βήματα, έδειξε ότι την ώρα που ισχυριζόταν ότι ήταν δεμένος, εκείνος περπατούσε.

- Η κάρτα μνήμης στην κάμερα ασφαλείας είχε αφαιρεθεί στη 1.20 τη νύχτα, ενώ οι «ληστές» υποτίθεται ότι μπήκαν στο σπίτι τρεις ώρες αργότερα. Η τελευταία καταγραφή στην κάμερα ήταν περίπου στις 12.30 της μοιραίας νύχτας και δείχνει τον πιλότο να κάθεται με το μωρό στο σαλόνι του σπιτιού. 

- Το βιομετρικό ρολόι της Καρολάιν κατέγραψε αυξημένους παλμούς και στη συνέχεια καμία ζωτική ένδειξη πολύ νωρίτερα από το χρόνο που ο πιλότος είχε τοποθετήσει τη δολοφονία της.

Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα, το ζευγάρι φαίνεται να καυγάδιζε εκείνο το βράδυ και μάλιστα, φέρονταν να μην τα πήγαιναν καλά επί μήνες με την Καρολάιν να  ήταν αποφασισμένη να φύγει μαζί με το παιδί




Η απόλυτη ευτυχία που καταγραφόταν στις στιγμές που  η μόλις 20 ετών Καρολάιν Κράουτς και ο 32χρονος Μπάμπης Αναγνωστόπουλος μοιράζονταν στα social media έκρυβαν την πραγματικότητα και «θόλωναν» επί 37 μέρες την εικόνα σε ένα από τα πλέον πολύκροτα εγκλήματα των τελευταίων ετών. Ο συντετριμμένος σύζυγος, ο άνθρωπος που δεν άφηνε από τα χέρια του την ενός έτους Λυδία, φτάνοντας να πει στον επικήδειό του ότι «λυπάται που δεν θα γνωρίσει πόσο υπέροχη μανούλα είχε», είναι αυτός που την την έχει στερήσει. 

Η σχέση ανάμεσα στο νεαρό ζευγάρι είχε διαταραχθεί τους τελευταίους μήνες, σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες. Η Καρολάιν φέρεται να είχε εκφράσει την επιθυμία να χωρίσουν και να φύγει μαζί με το μωρό, πράγμα που εκείνος δεν δεχόταν. 

Το μοιραίο βράδυ της 10ης προς την 11η Μαϊου η Καρολάιν βρισκόταν στο υπνοδωμάτιό τους, στη σοφίτα της μεζονέτας. Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος στο σαλόνι, μαζί με το μωρό, όπως τουλάχιστον  προκύπτει από την τελευταία εικόνα που έχει καταγράψει η κάμερα στις 12.30, πριν αφαιρεθεί η κάρτα μνήμης πράγμα που έγινε περίπου μία ώρα αργότερα. Το ζευγάρι φέρεται ότι αντάλλασε μηνύματα. 

Εκείνο το διάστημα τοποθετείται πλέον η δολοφονία της Καρολάιν, και αυτό διότι: 

- Το βιομετρικό της ρολόι καταγράφει περίπου σ' αυτό το διάστημα απότομη αύξηση των καρδιακών της παλμών και μετά αυτή η ζωτική ένδειξε παύει.

- Τις ώρες που κατά την δική του κατάθεση ήταν δεμένος, ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος αποδεικνύεται ότι εκινείτο μέσα στο σπίτι. Αυτό προέκυψε από τη εφαρμογή στο κινητό του που καταγράφει βήματα και αναλύθηκαν τα δεδομένα για το επίμαχο διάστημα.

- Η κάρτα μνήμης αφαιρέθηκε πολύ νωρίτερα από την κάμερα ασφαλείας από τις ώρες που υποτίθεται ότι είχαν μείνει στο σπίτι οι «ληστές».

Ο 32χρονος πιλότος φέρεται να είχε περιέλθει σε πολύ δύσκολη κατάσταση το τελευταίο διάστημα καθώς έβλεπε ότι η πίεση από την αστυνομία ήταν συνεχής και έπαιρνε μικρές ανάσες όταν διαρρέονταν πληροφορίες περί αλλοδαπών υπόπτων. Η αστυνομία ωστόσο, εδώ και μέρες ήταν πεπεισμένη ότι ποτέ δεν είχε γίνει ληστεία στη μεζονέτα των Γλυκών Νερών, αλλά ό,τι έγινε έγινε ανάμεσα στο ζευγάρι. Ο σύζυγος φέρεται ότι μετά τη δολοφονία, άφησε δίπλα στο άψυχο σώμα της γυναίκας του το μωρό τους, το οποίο βρήκε λίγες ώρες αργότερα ο αστυνομικός που το κράτησε στην αγκαλιά του. Μάλιστα, ενώ ισχυριζόταν ότι οι «ληστές» που περιέγραψε και έφτανε μέχρι και το όριο της «αναγνώρισης» σκότωσαν και τον σκύλο, φαίνεται ότι το σκυλάκι ήταν δεμένο από την κουπαστή στη σκάλα της μεζονέτας και κρεμάστηκε από το λουρί του πάνω στη φασαρία.

Η αντίστροφη μέτρηση για την εξιχνίαση της δολοφονίας ξεκίνησε όταν τα εγκληματολογικά εργαστήρια έδωσαν τις απαντήσεις που είχαν ζητήσει οι έμπειροι αξιωματικοί του Ανθρωποκτονιών για τα συγκεκριμένα αντικείμενα (κάμερα, κινητό Αναγνωστόπουλου, ρολόι της Καρολάιν).  Η τεχνολογία άλλωστε είναι απόλυτος σύμμαχος πλέον στην εξιχνίαση εγκλημάτων.  Ετσι, όπως είπε νωρίτερα σήμερα το απόγευμα ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Απόστολος Σκρέκας ζητήθηκε από τον 32χρονο να μεταβεί και πάλι στο Ανθρωποκτονιών. Αυτό έγινε χθες, καθώς όπως είπε «τα στοιχεία δεν μπορούν να περιμένουν». Ωστόσο, σεβάστηκαν την επιθυμία του να είναι παρών στο μνημόσυνο για την 20χρονη γυναίκα του και έτσι, αμέσως μετά την τελετή σήμερα, μεταφέρθηκε με πλωτό μέσο στη Σκιάθο και από εκεί αεροπορικώς στην Αθήνα. Οδηγήθηκε απευθείας στο τμήμα Ανθρωποκτονιών, όπου οι εξηγήσεις του δεν πείθουν και δεν καλύπτουν τα κενά...




Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο σύζυγος της Καρολάιν ο οποίος επέστρεψε εσπευσμένα από την Αλόννησο με συνοδεία αστυνομικών για να παρουσιαστεί στη  Γ.Α.Δ.Α. δεν ήταν σε θέση να απαντήσει στα ερωτήματα που του υπέβαλαν οι αστυνομικοί της διεύθυνσης ανθρωποκτονιών.

Έχουμε δηλαδή πλήρη ανατροπή στην υπόθεση με βασικό ύποπτο κατά την Αστυνομία να είναι ο σύζυγος της Καρολάιν, ο οποίος δεν είναι σε θέση να απαντήσει στα καίρια ερωτήματα που του υποβάλλει η Διεύθυνση Ανθρωποκτονιών.

Σύμφωνα με τις ανωτέρω αστυνομικές πηγές, έχει καταπέσει ο πυρήνας του αφηγήματος του συζύγου της Καρολάιν, αφού πλέον εκτιμάται εκ των πραγμάτων πως δεν υπήρξε ληστεία.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο σύζυγος της άτυχης Καρολάιν υπέπεσε στις παρακάτω αντιφάσεις:

-Είχε καταθέσει ότι τον έδεσαν πισθάγκωνα, ενώ βρέθηκε ότι είχε δεθεί σε εμβρυακή στάση.

-Κατέθεσε ότι λιποθύμησε, αλλά απεδείχθη από την έρευνα ότι χρησιμοποιούσε το κινητό του.

-Κλείδωνε και ξεκλείδωνε το κινητό του αρκετές φορές ενώ υποτίθεται ότι ήταν λιπόθυμος και δεμένος πισθάγκωνα.

-Η κάμερα στο ισόγειο κατέγραψε στις 12 τα μεσάνυχτα της 11ης Μαΐου, τον 32χρονο Μπάμπη με το παιδί στην αγκαλιά του. Στη 1:19 πμ η κάμερα στο ισόγειο διεκόπη οριστικά. Οι ληστές ήρθαν πολύ αργότερα σύμφωνα με τα όσα έχει καταθέσει ο ίδιος ο πιλότος.


Υπάρχουν ακόμα πληροφορίες πως η Καρολάιν το τελευταίο διάστημα ήθελε να φύγει από το σπίτι μαζί με το παιδί και έψαχνε να βρει κάποιο ξενοδοχείο για να μείνει. Μάλιστα από τα sms τα οποία έχουν ανταλλάξει φαίνεται ότι το ζευγάρι είχε προστριβές. Πληροφορίες αναφέρουν πως ακόμα και το βράδυ της δολοφονίας φαίνεται ότι είχαν καυγαδίσει με το θύμα να βρίσκεται στη σοφίτα και τον πιλότο στο ισόγειο.


https://www.zougla.gr/greece/article/tin-skotose-o-sizigos-tis



Ο Χαράλαμπος Αναγνωστόπουλος, ο σύζυγος της 20χρονης Καρολάιν, είναι ο δολοφόνος της, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στην διάθεσή της η αστυνομία και τα οποία κρίνονται επαρκή, αναφέρει σε δημοσίευμά του το Πρώτο Θέμα.

Τα στοιχεία που κατά την αστυνομία τεκμηριώνουν την ενοχή του 32χρονου πιλότου προέρχονται κυρίως από την ανάλυση με τη βοήθεια της τεχνολογίας των στοιχείων που προέρχονται από κάμερα, τα κινητά τηλέφωνα του ζευγαριού, αλλά και το βιομετρικό ρολόι της 20χρονης μητέρας που έδειξε την πραγματική ώρα του θανάτου της, που δεν συνέπιπτε με όσα είχε καταθέσει ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ- ΜΟΕ από αστυνομικές πηγές, τα νεότερα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η ΕΛΑΣ, είναι τα εξής: Αρχικά, η αφαίρεση της κάρτας μνήμης του καταγραφικού μηχανήματος στο σπίτι του ζευγαριού, δεν συμβαδίζει χρονικά με τα όσα έχει καταθέσει ο 32χρονος. Παράλληλα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, την ώρα που ο πιλότος υποστηρίζει, ότι ήταν δεμένος χειροπόδαρα, από τους δράστες, φαίνεται στο κινητό του ότι παρουσιάζει δραστηριότητα και συγκεκριμένα ότι γίνονται βήματα.

Επίσης, «φως» στην υπόθεση, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ρίχνει και το βιομετρικό ρολόϊ - κινητό της άτυχης κοπέλας που έχει καταγράψει παλμούς της, την ώρα που σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει ο σύζυγός της έπρεπε να ήταν νεκρή.


https://www.sigmalive.com/news/greece/800959/proto-themaglyka-nera-o-pilotos-einai-o-dolofonos-tis-syzygou-tou

Η Αστυνομία, σύμφωνα με πληροφορίες του Πρώτου ΘΕΜΑτος, έχει επαρκή στοιχεία στη διάθεσή της που τεκμηριώνουν ότι δολοφόνος της 20χρονης Καρολάιν είναι ο σύζυγός της  Χαράλαμπος Αναγνωστόπουλος.  Τα τεκμήρια προέρχονται κυρίως από την ανάλυση με το βοήθεια της τεχνολογίας των στοιχείων από την κάμερα, τα κινητά τηλέφωνα του ζευγαριού και το βιομετρικό ρολόι του θύματος. 

Ο Χαράλαμπος Αναγνωστόπουλος, ο σύζυγος της 20χρονης Καρολάιν είναι σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η αστυνομία και τα οποία κρίνονται επαρκή, ο δολοφόνος της. 

Τα στοιχεία που κατά την αστυνομία τεκμηριώνουν την ενοχή του 32χρονου πιλότου προέρχονται κυρίως από την ανάλυση με τη βοήθεια της τεχνολογίας των στοιχείων που προέρχονται από κάμερα, τα κινητά τηλέφωνα του ζευγαριού, αλλά και το βιομετρικό ρολόι της 20χρονης μητέρας που έδειξε την πραγματική ώρα του θανάτου της, που δεν συνέπιπτε με όσα είχε καταθέσει ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος.

«Έχουν προκύψει νεότερα στοιχεία, για τα οποία χρειάζονται διευκρινίσεις. Γι' αυτόν τον λόγο κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ. μετέβη στην Αλόννησο. Τα στοιχεία ωστόσο δεν μπορούν να περιμένουν. Περιμέναμε να τελεστεί το μνημόσυνο. Θα μπορούσε να έχει γίνει και χθες, σεβαστήκαμε ωστόσο την επιθυμία του να παραστεί στο μνημόσυνο», δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ., Απ. Σκρέκας.

Όπως συμπλήρωσε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ., «σήμερα πρωινές ώρες ο 32χρονος σύζυγος του θύματος μεταφέρθηκε με πλωτό μέσο και από εκεί αεροπορικώς στη ΓΑΔΑ, προκειμένου να εξεταστεί ως μοναδικός αυτόπτης μάρτυρας».


Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ανακτήθηκαν στοιχεία από την κάμερα ασφαλείας του σπιτιού, το βράδυ της δολοφονίας, και οι αστυνομικοί θέλουν τη δική του μαρτυρία για τα εν λόγω στοιχεία.

Οι αστυνομικές πηγές διευκρινίζουν ότι ο 32χρονος καταθέτει εκ νέου, καθώς φαίνεται πως έχουν προκύψει κάποιες ασάφειες σε χρονικά σημεία σε όσα είχε καταθέσει αρχικά.


Πληροφορίες αναφέρουν πως η κάμερα ασφαλείας που υπάρχει στη μεζονέτα στα Γλυκά Νερά φέρεται να έχει καταγράψει τις τελευταίες λεπτομέρειες, λίγο πριν από τη μία τα ξημερώματα, της δολοφονίας της 20χρονης. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν πως η κάρτα μνήμης φαίνεται να έχει αφαιρεθεί από το καταγραφικό, σε μια στιγμή που δεν συμπίπτει χρονικά με το έγκλημα.


Επιπλέον, οι αστυνομικοί φέρεται να έχουν στη διάθεσή τους το βιομετρικό ρολόι (smartwatch) της άτυχης Καρολάιν, το οποίο είχε καταγράψει παλμούς της 20χρονης σε χρονική στιγμή για την οποία ο 32χρονος είχε καταθέσει πως η σύζυγός του ήταν ήδη νεκρή. Επίσης, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, μετά την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, οι αστυνομικοί θα ζητήσουν από τον σύζυγο της Καρολάιν εξηγήσεις για κάποιες επικοινωνίες που είχε κάνει πριν από τη δολοφονία της 20χρονης.

Σημειώνεται ότι, όπως έχει πει ο 32χρονος πιλότος στους αστυνομικούς που διερευνούν την υπόθεση, οι δράστες παρέμειναν για πολλή ώρα μέσα στο σπίτι τα ξημερώματα της 11ης Μαΐου. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., όμως, δεν άφησαν κάποιο ίχνος, ούτε πήραν τα κινητά τηλέφωνα του ζευγαριού.

Αλλη αστυνομική πηγή, μιλώντας στο iefimerida.gr, ανέφερε ότι υπάρχουν στοιχεία και ηλεκτρονικά ίχνη στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. που δείχνουν προς συγκεκριμένο πρόσωπο στην υπόθεση δολοφονίας της άτυχης Καρολάιν.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το ΑΠΕ, κλήθηκε να καταθέσει για την υπόθεση ακόμη ένα άτομο του περιβάλλοντος του ζευγαριού.


https://www.reporter.com.cy/greece/article/824136/kataigstikes-exelixeis-sti-dolofonia-tis-karolain-edesan-ton-syzyg-tis



Δραματικές εξελίξεις καταγράφονται στην Ελλάδα σε σχέση με το έγκλημα στο Γλυκά Νερά.  


Η Αστυνομία, σύμφωνα με πληροφορίες του Πρώτου ΘΕΜΑτος, έχει επαρκή στοιχεία στη διάθεσή της που τεκμηριώνουν  ότι δολοφόνος της 20χρονης Καρολάιν είναι ο σύζυγός της  Χαράλαμπος Αναγνωστόπουλος -

Τα τεκμήρια προέρχονται κυρίως από την ανάλυση με το βοήθεια της τεχνολογίας των στοιχείων από την κάμερα, τα κινητά τηλέφωνα του ζευγαριού και το βιομετρικό ρολόι του θύματος - Αφωνη η κοινή γνώμη


Δεν υπάρχουν σχόλια: