Πέμπτη 17 Ιουνίου 2021

Ομολόγησε ο πιλότος τη δολοφονία της γυναίκας του Καρολάιν

Ομολόγησε μετά από ανάκριση οκτώ και πλέον ωρών ότι εκείνος σκότωσε την εικοσάχρονη γυναίκα του Καρολάιν, ο άνδρας της Μπάμπης Αναγνωστόπουλος. Τα στοιχεία που είχε στη διάθεσή της η αστυνομία ήταν τέτοια που δεν μπορούσε να τα αντικρούσει.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο 32χρονος πιλότος ισχυρίζεται ότι η νεαρή γυναίκα του του είπε ότι θα τον εγκατέλειπε.

Όπως είπε, το τελευταίο διάστημα είχαν προστριβές. «Εκείνο το βράδυ τσακωνόμασταν από νωρίς. Κάποια στιγμή πέταξε το παιδί στην κούνια και μου είπε σήκω και φύγε από το σπίτι. Με έσπρωξε και μου έριξε και μπουνιές. Θόλωσα, την έπνιξα και στη συνέχεια σκηνοθέτησα τη ληστεία»


Η εξιχνίαση ανακοινώθηκε επίσημα από την αστυνομία



Τα στοιχεία που  τεκμηριώνουν την ενοχή του 32χρονου πιλότου προέρχονται κυρίως από την ανάλυση με τη βοήθεια της τεχνολογίας των στοιχείων που προέρχονται από κάμερα, τα κινητά τηλέφωνα του ζευγαριού, αλλά και το βιομετρικό ρολόι της 20χρονης μητέρας που έδειξε την πραγματική ώρα του θανάτου της, που δεν συνέπιπτε με όσα είχε καταθέσει ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος.
Μάλιστα το ρολόι έδειξε ότι οι σφυγμοί της άτυχης κοπέλας σταμάτησαν να χτυπούν στις 4.11 τα ξημερώματα. Με βάση αυτήν την ώρα ο σύζυγός της σκηνοθέτησε όλο το σενάριο για εισβολή των ληστών.

Η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε χθες, όταν η αστυνομία έχοντας τα νέα στοιχεία στη διάθεσή της  ζήτησε από τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο να επιστρέψει στην Αθήνα από την Αλόννησο  για να εξεταστεί εκ νέου, βάσει των καινούργιων στοιχείων. Για να μη δείξουν πόσο σοβαρά ήταν τα στοιχεία αυτά και τον «τρομάξουν» έκαναν δεκτό το αίτημά του να παραμείνει άλλη μια μέρα στην Αλόννησο, προκειμένου να είναι παρών στο μνημόσυνο για την άτυχη Καρολάιν Κράουτς, τη μητέρα της ενός έτους Λυδίας. Μετά το μνημόσυνο, όπως έκανε γνωστό ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Απόστολος Σκρέκας, σε έκτακτες ανακοινώσεις λίγο μετά τις πεντέμισι το απόγευμα σήμερα, ο πιλότος παρελήφθη από πλωτό μέσο οδηγήθηκε στη Σκιάθο και από εκεί αεροπορικώς στην Αθήνα.



Από εκείνη την ώρα -«νωρίς το πρωί», είπε ο κ.Σκρέκας- κατέθετε στον 11ο όροφο της ΓΑΔΑ, στο τμήμα Ανθρωποκτονιών. Ωστόσο, οι απαντήσεις του δεν είναι πειστικές  σε σχέση με τα επαρκή στοιχεία ενοχής που έχει στη διάθεσή της η Αστυνομία.

Ειδικότερα:

- Τα στοιχεία που προέκυψαν από το κινητό του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου έδειξαν ότι δεν είχε καταθέσει την αλήθεια: Εφαρμογή στο κινητό του που καταγράφει τα βήματα, έδειξε ότι την ώρα που ισχυριζόταν ότι ήταν δεμένος, εκείνος περπατούσε.

- Η κάρτα μνήμης στην κάμερα ασφαλείας είχε αφαιρεθεί στη 1.20 τη νύχτα, ενώ οι «ληστές» υποτίθεται ότι μπήκαν στο σπίτι τρεις ώρες αργότερα. Η τελευταία καταγραφή στην κάμερα ήταν περίπου στις 12.30 της μοιραίας νύχτας και δείχνει τον πιλότο να κάθεται με το μωρό στο σαλόνι του σπιτιού. 

- Το βιομετρικό ρολόι της Καρολάιν κατέγραψε αυξημένους παλμούς και στη συνέχεια καμία ζωτική ένδειξη πολύ νωρίτερα από το χρόνο που ο πιλότος είχε τοποθετήσει τη δολοφονία της.




Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της δολοφονίας της 20χρονης Καρολάιν Κράουτς στα Γλυκά Νερά τα ξημερώματα της 11ης Μαΐου αφού δράστης είναι ο 32χρονος σύζυγός της, Μπάμπης Αναγνωστόπουλος ο οποίος και ομολόγησε την πράξη του έπειτα από 8 περίπου ώρες ανάκρισης.

Η ανατροπή αυτή, φέρνει τον πιλότο από τη θέση του συζύγου, πατέρα και μάρτυρα στη θέση του κατηγορούμενου για μια από τις πλέον πολύκροτες υποθέσεις δολοφονίας των τελευταίων ετών.

Σε ανακοίνωσή της η ΕΛΑΣ αναφέρει:

«Εξιχνίαση ανθρωποκτονίας 20χρονης ημεδαπής που έλαβε χώρα την 11η Μαΐου 2021 στα Γλυκά Νερά. Δράστης είναι ο 33χρονος σύζυγός της, ο οποίος και ομολόγησε την πράξη του».

Από τη Διεύθυνση Ανθρωποκτονιών αργά το βράδυ της Πέμπτης έγινε γνωστό και επιβεβαιώθηκε πως ο Χαράλαμπος Αναγνωστόπουλος αποκάλυψε το κίνητρό του για τη δολοφονία της Καρολάιν. Ισχυρίστηκε πως την σκότωσε, για την ακρίβεια την στραγγάλισε διότι φοβόταν πως θα τον εγκαταλείψει και πως θα πάρει μαζί της το παιδί. Έτσι διαμορφώνεται ένα σκηνικό όπου ο δολοφόνος επικαλείται συνθήκες εγκλήματος πάθους. Ωστόσο, η Αστυνομία, εξακολουθεί να διερευνά όλες τις πιθανότητες και εκδοχές δεδομένου ότι ορισμένα πράγματα και λεπτομέρειες δεν συνάδουν με την ψυχολογία ανθρώπου ο οποίος εγκληματεί σε συνθήκες ερωτικού πάθους. Μία από αυτές τις λεπτομέρειες, αφορά το κρέμασμα του σκυλιού. Μια τέτοια ενέργεια εκ μέρους του εγκληματία προϋποθέτει απόλυτη ψυχραιμία και μακροχρόνιο σχεδιασμό, ενώ παραπέμπει σε προσωπικότητα χωρίς κανένα φραγμό. Όλα αυτά τα ερωτήματα πρέπει κάποια στιγμή να απαντηθούν τεκμηριωμένα.

Νέες πληροφορίες από την ανάκριση αναφέρουν πως «η Καρολάιν τον είχε απειλήσει ότι θα φύγει από το σπίτι καθώς ο γάμος τους δεν εξελίσσονταν καθόλου καλά ενώ το βράδυ της δολοφονίας είχαν τσακωθεί».


https://www.zougla.gr/greece/article/omologise

Δεν υπάρχουν σχόλια: