Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2021

Ο ένας οδηγούσε τύφλα στο μεθύσι κι ο άλλος "πετούσε" με το αυτοκίνητό του

 Δύο οδηγούς, η οδική συμπεριφορά των οποίων έθετε σε κίνδυνο την ασφάλεια των υπολοίπων χρηστών του οδικού δικτύου, έθεσε εκτός δρόμου η Αστυνομία. Ο πρώτος εντοπίστηκε να οδηγεί με ποσότητα αλκοόλης στον οργανισμό του πέντε φορές πάνω από το επιτρεπόμενο όριο, ενώ ο δεύτερος οδηγούσε με ταχύτητα διπλάσια της ανώτατης επιτρεπόμενης. 

 

Συγκεκριμένα, γύρω στις 3.20μ.μ. χθες, ενώ μέλη της Τροχαίας Λάρνακας, διενεργούσαν έλεγχο τροχαίας στην πλατεία Αποστόλου Παύλου, στη Λάρνακα, ανέκοψαν για έλεγχο αυτοκίνητο που οδηγούσε 36χρονος. Στον οδηγό διενεργήθηκε προκαταρκτικός έλεγχος αλκοόλης με θετική ένδειξη. 

 

Οδηγήθηκε στα γραφεία της Τροχαίας Λάρνακας, όπου υποβλήθηκε σε τελική εξέταση αλκοόλης, με χαμηλότερη ένδειξη 117μg%, αντί 22μg%. Ακολούθως κατηγορήθηκε γραπτώς για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης και σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας για εκδίκαση της υπόθεσης. 

 

Λίγες ώρες αργότερα, γύρω στις 12.30π.μ. σήμερα, ενώ μέλη της Τροχαίας Αρχηγείου διενεργούσαν έλεγχο ταχύτητας, στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας – Λάρνακας, παρά την Κόσιη, εντόπισαν αυτοκίνητο να κινείται με ταχύτητα 208 χιλιομέτρων, ενώ το ανώτατο όριο είναι 100 χιλιόμετρα την ώρα. Οι αστυνομικοί ανέκοψαν το όχημα για έλεγχο, όπου διαπίστωσαν ότι οδηγός ήταν 22χρονος κάτοικος Λάρνακας.

 

Ο 22χρονος συνελήφθη για αυτόφωρο αδίκημα. Τέθηκε υπό κράτηση και σήμερα αναμένεται να παρουσιαστεί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, για εκδίκαση της υπόθεσης.

 

Η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης και η υπερβολική ταχύτητα αποτελούν δύο από τις κυριότερες αιτίες πρόκλησης σοβαρών και θανατηφόρων οδικών συγκρούσεων. Στατιστικά, περίπου μία στις τρεις θανατηφόρες συγκρούσεις, που συνέβησαν στην Κύπρο τα τελευταία πέντε χρόνια, είχαν ως κύρια αιτία πρόκλησης, μια εκ των δύο αυτών σοβαρών τροχαίων παραβάσεων. https://www.cypruspolicenews.com/DefaultArticle/ArticleId=20317

Δεν υπάρχουν σχόλια: