Σάββατο, 12 Ιουνίου 2021

"Έφυγε" ο Αρχιμανδρίτης Αλέξιος Εγκλειστριώτης. Είχε νοσήσει με κορωνοϊό

 

Πένθιμα ηχούν οι καμπάνες της Ιεράς Μονής του Αγίου Νεοφύτου μετά την ανακοίνωση του θανάτου του Αρχιμανδρίτη Αλέξιου Εγκλειστριώτη . Ο Αρχιμανδρίτης Αλέξιος Εγκλειστριώτης εκ των πρωτεργατών της ανέγερσης του Ιερού Ναού του Αγίου Εφραίμ παρά τη Μονή Αγίου Νεοφύτου πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής ανέγερσης του ιερού ναού του Αγίου Εφραίμ Νέας Μάκρης
νοσηλεύονταν εδώ και αρκετό καιρό στο ΓΝ Λευκωσίας ταλαιπωρημένος από τον κορωνοϊό.Αρχικά νοσηλεύτηκε στο ΓΝ Πάφου στον θάλαμο COVID- 19 , ωστόσο αργότερα κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του στο ΓΝ Λευκωσίας.

Ο εκλιπών που είναι αδερφός του Μητροπολίτη Κύκκου Νικηφόρου και Τηλλυρίας συχνά αναφέρονταν στα θαύματα του Αγίου Εφραίμ σε αρρώστους που γιατρεύτηκαν ενδυναμώνοντας την πίστη μας και οδηγώντας εμάς τους αρματωλούς ανθρώπους όπως είχε πει στην προσωπική μας σωτηρία. Σε δήλωση του είχε αναφέρει πως τα θαύματα που επιτελούν οι Άγιοι μας πρέπει να γνωρίζουμε όλοι ότι προϋποθέτουν από πλευράς μας ριζική αλλαγή της ζωής μας, μετάνοια, ταπείνωση και ακλόνητη πίστη. Χρειάζεται εμείς να μιμούμαστε τη ζωή των Αγίων μας, τηρώντας τις εντολές του Θεού. Για να οικειοποιηθούμε τη χάρη του Θεού πρέπει να αποδεσμευθούμε από την αμαρτία, έχοντας ως έξοχα πρότυπα τη ζωή των Αγίων μας είχε αναφέρει ο Αρχιμανδρίτης Αλέξιος Εγκλειστριώτης.
Ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Νεοφύτου Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Χύτρων κ. Λεόντιος συγκινημένος ανέφερε πως με θλίψη πληροφορήθηκαν για την εκδημία του Αρχιμανδρίτη Αλέξιου, προσθέτοντας πως ο Αρχιμανδρίτης Αλέξιος Εγκλεστριώτης από το 1964 μετέβη στην Μονή του Αγίου Νεοφύτου ως δόμικος μοναχός. Ακολούθως μετέβη για τέσσερα έτη στην Αθήνα όπου σπούδασε Θεολογία και με την επιστροφή του υπηρέτησε την Μονή του Αγίου Νεοφύτου.
Ο Ηγούμενος της Μονής Αγίου Νεοφύτου εξέφρασε την βαθιά του λύπη για την απώλεια του Αρχιμανδρίτη Αλέξιου Εγκλειστριώτη καθώς και τα θερμά του συλλυπητήρια στους οικείους του. Ευχόμεθα επίσης σημειώνει σε γραπτή της ανακοίνωση του ο Ηγούμενος και η Αδελφότητα της Μονής Αγίου Νεοφύτου ολοθύμως όπως ο Κύριος της ζωής και του θανάτου κατατάξει την ψυχή του " εν χώρα ζώντων" Η ανακοίνωση της ημερομηνίας της εξοδίου ακολουθίας θα γίνει σε μεταγενέστερο στάδιο.
Ο εκλιπών διακρίνονταν για την δράση του στα εκκλησιαστικά δρώμενα της Κύπρου.

κυπε


Ιερά Μονή Αγίου Νεοφύτου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Ο Ηγούμενος και η Αδελφότητα της Ιεράς Μονής Αγίου Νεοφύτου ανακοινώνουμε με βαθύτατη θλίψη την εκδημία προς την άνω Ιερουσαλήμ του εκ των αδελφών της Μονής μας Αρχιμανδρίτου Αλεξίου Εγκλειστριώτη, ο οποίος εκοιμήθη σήμερα Σάββατο, 12 Ιουνίου 2021. Ευχόμαστε ολοθύμως όπως ο Κύριος της ζωής και του θανάτου κατατάξει την ψυχή του «εν χώρα ζώντων».
Τα σχετικά με την εξόδιο ακολουθία θα ανακοινωθούν αργότερα.



Ο δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου





"Στο καλό αγαπημένε μου Πατέρα Αλέξιε Εγκλειστριώτη.
Η θέση σου πλέον είναι δίπλα σε Αυτόν που έταξες τη ζωή σου.
Ενα μεγάλο Ευχαριστώ από τα βάθη της ψυχής μου και από όλη την ομάδα των 24 ΩΡΩΝ για όλα.
Και ειδικά για την αγάπη και την εκτίμηση.
Αιώνια σου ή μνήμη.
***Δυστυχώς ο Πατέρας Αλέξιος έφυγε πριν λίγο νικημένος από τον κορωνοιο. Ήταν ένας πνευματικος άνθρωπος με τον οποίο είχαμε αναπτύξει μια ιδιαίτερη σχέση. Τον φιλοξενησαμε σε 2 επεισόδια των 24 ΩΡΩΝ. Η βάση του ήταν η Μόνη Αγίου Νεοφύτου".

Δεν υπάρχουν σχόλια: